/ Allmänt / Skogsdala Bella /

Tävlar hästrally i helgen!

Bella är ny duschad, utrustning tvättad och smörjd, i stort sett allt till ponnyn är ihop packat. 
Nu återstår det bara att fixa klart sakerna till maskeraden, packa till mig själv och försöka få in Bella i transporten. Hon hatar ju verkligen att åka i den så får se hur det går... 
 
Jag är såå nervös inför de här dagarna. 88 st ekipage är anmälda, varav 20 st kör och resten rid ekipage. Ca 5,5 mil på två dagar, tälta utanför hästhagen. Hästrally är verkligen sommarens höljdpunkt,helt klart. Femte året i rad vi startar nu. Hoppas verkligen på en bra placering i år då jag inte vet om vi kommer kunna vara med nästa år. Bella börjar ju bli lite gammal, osäker på att hennes ben klarar av ett år till.. Men är hon lika pigg som hon är nu så klarar hon lätt av att forstätta :D 
Förra året startade jag ju trots att jag var ny opererad. Klarade jag det så borde det gå i år med! c:
(Bild från förra årets hästrally, vi var pirater på maskeraden) 
Eftersom blogg.se´s app fortfarande inte funkar tror jag boggen kommer ligga nere under helgen, tyvärr. Hoppas jag ska kunna lösa det på något sätt. ^^ Annars kommer jag uppdatera på skogsrusset´s fb sida och på dayviews, skogsrusset heter jag där med. 
Kommentarer (3)
Bella / Rullstolsburen / helg / hästrally / nyopererad / tävlar
/ Allmänt / Linnson /

Påbörjad "inridning".

När jag köpte Linnson för ca ett år sedan så sa de att han var inriden. Under tiden jag haft han har jag bara kört han. Dels för att jag inte kan rida så bra, speciellt inte på unghästar, och så är jag ju både för lång och tung för han. 
L har blivit riden tre gånger av några kompisar till mig under året han stått hos mig, men endast i skritt. 
I tisdags fick Maria testa hoppa upp på honom, och det gick faktiskt förvånadsvärt bra. De tog det lugnt och försiktigt. Maria är ju en väldigt lugn och duktig ryttare så hon klarade av han trots lite små saker som han kom på, som att stanna, backa något steg och sånt. Men det var nog mest för att han är ovan, med lite träning så ska det nog bli en ridhäst av han med! c: De travade faktiskt lite också!
Tycker både Maria och Linnson skötte sig riktigt bra! c: 
Bellas lilla ponny sadel passade inte ens på L, så vi fick fixa till någon hemma gjort av lite scabrak och barbacka gjord. Inte det snyggaste med det funkade ju bra ändå. ;) 
Kommentarer (0)
4år / gotlandsruss / inridning / linnson / ridning / travare
/ Allmänt /

Samhället anpassat för alla? Haha bullshit.

Åka runt på stan en timme eller två. Låter det svårt? Förmodligen inte. Det folk oftast gör, inte alla men många, är att de glömmer bort det små detaljerna som gör att inte alla kommer fram, eller liknande saker. Som det där att komma på en buss med trappa in, hur tror du det skulle gå med rullstol? 

Stan igår, hittade massa saker som inte funkar som det ska. Lovade ju er förut att skriva upp mina små klagomål här på bloggen. Kankse inte hjälper så mycket, men folk blir i alla fall informerade på något sätt. 

 

Statoil - När jag ska betala så sitter "kortläsaren" alldels för högt upp för att jag ska kunna nå upp och se vad det står/skriva in koden. 

Affärerna - Åker förbi massa affärer som har trappor upp, inne i köpcentrumet så kommer inte rullstolen fram på alla ställen för de har satt hängare och sånt för tätt. Så får ta omvägar runt halva affären för att komma fram. För den delen så hänger bra många plagg nästan uppe i taket, får alltid fråga om hjälp för att få ner de. Sko affärerna har bara högerskor framme som man kan testa. Eftersom jag inte har någon högerfot att testa med måste jag alltid säga till så de får gå in på lagret och hämta en vänster sko. 

Caffer - Trappor in till vissa, till och med en av de nyöppnade. Sa till första gången i höstas men ingenting har gjorts åt det. 

Där man hyr filmer/köper godis "Hemmakväll". Har jag klagat på förut här på bloggen. Ingången är liksom 40-50 cm upp från marken. Omöjligt att både ta sig in och ut ur affären själv med rullstol. 

Stör mig på alla dessa små detaljer. Saker som man inte ens tänkte på innan man hamnade i rullstolen. Suck.

Kommentarer (3)
fucksamhället / hudiksvall / intehandikappvänligt / klaga / tarsigintefram