/ Allmänt /

Samhället anpassat för alla? Haha bullshit.

Åka runt på stan en timme eller två. Låter det svårt? Förmodligen inte. Det folk oftast gör, inte alla men många, är att de glömmer bort det små detaljerna som gör att inte alla kommer fram, eller liknande saker. Som det där att komma på en buss med trappa in, hur tror du det skulle gå med rullstol? 

Stan igår, hittade massa saker som inte funkar som det ska. Lovade ju er förut att skriva upp mina små klagomål här på bloggen. Kankse inte hjälper så mycket, men folk blir i alla fall informerade på något sätt. 

 

Statoil - När jag ska betala så sitter "kortläsaren" alldels för högt upp för att jag ska kunna nå upp och se vad det står/skriva in koden. 

Affärerna - Åker förbi massa affärer som har trappor upp, inne i köpcentrumet så kommer inte rullstolen fram på alla ställen för de har satt hängare och sånt för tätt. Så får ta omvägar runt halva affären för att komma fram. För den delen så hänger bra många plagg nästan uppe i taket, får alltid fråga om hjälp för att få ner de. Sko affärerna har bara högerskor framme som man kan testa. Eftersom jag inte har någon högerfot att testa med måste jag alltid säga till så de får gå in på lagret och hämta en vänster sko. 

Caffer - Trappor in till vissa, till och med en av de nyöppnade. Sa till första gången i höstas men ingenting har gjorts åt det. 

Där man hyr filmer/köper godis "Hemmakväll". Har jag klagat på förut här på bloggen. Ingången är liksom 40-50 cm upp från marken. Omöjligt att både ta sig in och ut ur affären själv med rullstol. 

Stör mig på alla dessa små detaljer. Saker som man inte ens tänkte på innan man hamnade i rullstolen. Suck.

fucksamhället / hudiksvall / intehandikappvänligt / klaga / tarsigintefram
#1 / / amanda:

<3

#2 / / amanda:

<3

#3 / / Hillevi:

Stör mig också liknande saker som du har skrivit! Det e inte så lätt allagånger att göra allt man har gjort förut hur enkelt som helst :/