/

Tova skriver - Tillridning av ungponnysarna

Låter min vän Tova skriva ett inlägg här då det är hon som rider mina småttingar och därför förklarar hon bättre hur allt går till under utbildningen av russen. 
Idag red jag Linnson på åkern och det gick så jäkla bra! Han var framåt, lyhörd och lyssnade på på allt. L har börjat göra stora framsteg när det gäller att balansera upp sig själv när man rider, förut tryckte han gärna ut rumpan lite. Idag behövde han endast påminnas en gång om att inte försöka smita undan, sen gick han klockrent! Vi körde igenom ett intensivpass med tempoväxlingar, volter, serpentiner, påbörjan till skänkelvikning (han flyttar för höger men vill inte alls för vänster, det är tydligen tråkigt) och sen red vi även tempoväxlingar i traven. Och just att kunna reglera tempo i traven är ett mäktigt genombrott! Han vill helst springa när han vill och vart han vill, men att han nu glatt travar i det tempot jag ber om och i vilken riktning jag vill är fantastiskt. Börjar gå framåt för den lille bråkstaken, skritt/trav grunderna börjar äntligen fastna och han börjar tycka ridningen är kul. Woho!
Båda bilderna är frin i somras.
                   Linnson, valack 5 år                                                           Kakan, sto 4 år
                                                           
Red Kakan för andra gången idag, hade ärligt talat inte stora förväntningar på henne då hon inte verkade förstå vad som hände förra gången. Så idag tog vi allt extra varsamt och försökte få henne att tycka om ridningen och förstå vad vi vill med grunderna (skänklarna, vikthjälper samt tygeltagen). Måste säga att det gick förvånansvärt bra idag, hon stannade visserligen fem gånger och funderade lite men gick sedan framåt för lätt tryck med skänkeln. Till skillnad från Linnson så reds Kakan mest raka vägar lite dit hon ville just för att hitta framåtbjudingen. Vi fokuserade på att hon skulle lyssna när det gällde start och stopp och jag kände mest efter hur bärig hon är. Hon fick testa trava några meter på hemvägen då hon hade piggnat till och där kände jag direkt att hon pendlar något annorlunda med häger fram. Vet inte om hon behövde det för att hitta bärighet och balans för efter några steg gick hon bättre. Dock måste man hjälpa henne att orka bära sig då hon inte hittat egen bärighet än, men superduktig var hon idag!
/ Tova 
Cocktail Skott / Inridning av unghästar / Linnson / Tillridning / gotlandsruss / ridning