/ Allmänt /

Söka eller inte?

Fick veta idag att det kommer börja en fotoutbildning på Forsta folkhögskola till hösten. Sista ansökningsdagen är imorgon och jag har fan panik! Söka eller inte?
Hoppar av IM nu i vår och har väll hyfsade betyg för att söka vanligt gymnaisum, vilket jag inte gjort eftersom jag känner att jag inte orkar. Har ju aldrig trivts i skolmiljö. För er som inte hänger med så har jag nu gått två år på IM för att plugga upp grundskolans betyg som jag legat efter med. Därför har jag inte börjat gymnasium än.
 
Men en fotokurs? Det kanske hade varit något.. Ville ju gå estet på gymnasiumet men då det är såå mycket plugg på den linjen och jag inte har betygen så är det rätt självklart att jag inte hamnat där.
Jag behöver inte ha gymnasiebetyg för denna utbildning utan istället skriva ett personligt brev, bifoga några bilder jag tagit och få någon att skriva på att jag har fotointresset/erfarenheten istället. Såå jag har ju faktiskt en chans att komma in. 
 
Utbildningen pågår ett år och innehåller allt från studio till naturfotografering och allt där i mellan.
Kanske värt att söka? Det verkar ju kul. Jag har ju ändå ingen aning om vad jag ska göra till hösten annars.. 
 
Ahh varför fick jag reda på det här dagen innan sista ansökningsdagen?! Hinner ju knappt fundera om jag vill eller inte. Eller vill vill jag väll men så mycket annat som hänger ihop i slutet... Typ hästar, mående och status med sjukdomen. Men att få en riktig fotoutbildning hade varit riktigt kul, faktiskt. 
 
ej gymnasium / folkhögskola / fotoutbildning
#1 / / Anonym:

SÖK! Du kan alltid ändra dig om det är så att du kommer in, visst? You go girl!

#2 / / Mariann:

JAg har gått fotoutbildningen i forsa :)
Nu kan de visserligen ha gjort om kursplanen något sen jag gick där (2007-2008) men det var verkligen en rolig och lärorik utbildning :)

#3 / / Sanna:

SÖK!! Skadar aldrig att söka o testa, bara att hoppa av om man inte trivs eller känner att det inte passar. Bättre att söka o ångra sig i efterhand än att inte söka och sen ångrar sig att man inte har sökt . :) du kommer att klara det! :)

#4 / / Alexandra :

Sök såklart! Du kan som sagt alltid ångra dig :) Tror du kommer ångra dig ifall du inte försöker iaf!

#5 / / Jenny Pettersson:

SÖK HELT KLART, låter jätteroligt!

#6 / / Klara Nygren:

Klart du ska söka!!! :D

#7 / / Linda:

Sök sök sök!:D

#8 / / Alexandra:

Det är klart du ska söka!!:)

#9 / / Kajsa:

Sök! Om det visar sig att du inte kan/vill gå utbildningen så är det är bara att tacka nej :)

#10 / / Anonym:

Klart du skall söka, ändrar du dig är det ju bara att tacka nej!

#11 / / Hillevi :

Varför inte? Gör det! :D

#12 / / Jenny:

SÖK! Jag hoppas verkligen att du sökte? Man ska ta vara på liten som "tonåring" så länge man bara kan, sen kommer man ut i vuxenlivet/jobblivet och de ska man ändå göra resten av sitt liv, go girl! :D

#13 / / PAULINAS.SE :

Bara en fungering - tror du inte att det är bättre för vidare utbildning i framtiden att få gymnasiekompetens? :)

Svar: Jo absolut, men det ligger inte direkt högst prioterat för mig. Jag är glad över att ha kommit så långt som jag gjort och vet att jag inte skulle klara en gymnasieutbilning och sitta i skolan flera timmar varje dag. Det går bara inte.. Annars så ja, det hade väll varit bättre. Men vet att det inte skulle funka. :)
Skogsrusset - Matilda Persson

#14 / / PAULINAS.SE :

Ja men då låter fotoutbildningen perfekt ju! :)