/ Greve E. / Linnson / trav /

Start idag på Hagmyren med Linnson och Greve E.

Både Linnson och Greven har startat på Hagmyren idag så från tidigt imorse tills nu har det varit full fart. Pappa har dessutom åkt till Kina så min ordinarie stallhjälp är bort och jag fick åka på trav utan honom. Vilket är så pass ovanligt att folk under dagen blivit tvungen att fråga vad som hänt. ;) Tror pappa missat totalt ett ponnylopp och några prov/licenslopp. Annars har han alltid varit på plats, trogen ponnypappa! 
Men det gick ju att åka på trav ändå. Johan och Lotta skjutsade varsin häst och Norunn var hästskötare. Mamma kom hon med när hon slutade jobba och även Gustav, och Sandra med familj kom förbi. Så var minst sagt fullt i stallet = Jag hade lätt bästa teamet med mig! 
 
Linnson gjorde årsdebut och galopperade ut sig. Ingen överraskning direkt, han går alltid dåligt i årsdebuten så var liksom ingen nyhet. Men tyckte inte alls han tog i hela första varvet och väl på upploppet kändes han kanon men då kom det galopp istället. Suurt. Men aja, bara komma igen. Mer lopp i kroppen så blir det bra hoppas jag. Han skötte sig i övrigt och var glad och taggad på att komma till start! 
 
Greven gjorde debut i min regi och jag gjorde mitt första voltstartslopp. Och jag kan ärligt erkänna att jag haft konstant ont i magen i typ en vecka för den här dagen och den här starten. Dels att båda hästarna skulle ut, debut med Greven, voltstart från spår 11 (ledde volten) och sen var inte pappa med. Men vi klarade oss! Inget att oroa sig för egentligen. 
Greven ska ha haft lätt för att ta galopp men skötte sig bra idag. Bara det är ju tummen upp! Vi blev oplacerade men jag tyckte han kändes bra och tror absolut han har mer att ge på banan. Lite mer lopp i kroppen för han med och så ska jag lära känna honom lite bätte så blir det nog bra sen. :)  
Mina två favvokillar! 
/ Stallet /

Även den snälla hästen..

LH har under de år jag hållt på med henne flera gånger fått beröm för att vara så snäll och lugn, något som jag alltid gillat lite extra med henne. Men, små tendenser till att stressa upp sig har hon visat och jag tycker i år att hon reagerat betydligt mycket mer vid brunst, och sedan i januari har det som ni vet kommit några oprovocerade sparkar när vi kört. Fram tills idag har det alltid gått bra när hon gjort något och även om hon har visat tendenser till dåligt humör så beter hon sig oftast, och är den där snälla lunga LH. 
 
Maria har ridit henne ett tag nu och LH har verkligen utvecklas i ridningen, och det har aldrig varit några problem vid ridning. Vi skämtade förvisso innan hon hoppade upp om att jag lånade ut henne bara för att hon var brunstig (sist hon var brunstig sparkade hon när vi körde), men att hon skulle göra något var det ingen av oss som räknat med. 
  LH ville inte stå still när Maria skulle hoppa upp så efter några försök fick jag hålla i. När Maria väl var på släppte jag taget och i samma sekund slänge sig LH iväg och studsade med alla fyra ben i luften. Alltså rejält. Maria satt kvar i ungefär 5 meter på den flygande hästen innan hon for med ryggen först ner i hårda marken och Lh forsatte iväg. 
  Även fast Maria var vid fullt medvetande och förflyttade sig själv de få meterna till bron medan jag försökte fånga LH så hade hon smärtor från rumpan/svanskotan, högersidan av revbenen och i huvudet. Och blek var hon, fyfan. Så efter rådfrågning blev det en tur med ambulansen och en dag på sjukhus för hennes del. 
Vad för anledning LH hade till att göra som hon gjorde vet jag inte (men det är INTE kul att stå bredvid som tränare och hästägare när något sånt här händer). Om man kan skylla på brunst eller om det är något annat. Men hon är kollad i rygg & kropp av två olika massörer (ser bra ut) och enda jag har att koppla ihop hennes små utbott med nu är just brunst, eller backe när man kör. Jag har i alla fall  fått tips om en bra "sto veterinär" som LH ska få besöka nu. Så kan vi gå igenom henne en gång för alla och se om det är något som irriterar henne eller om det är hormoner som spökar.. 
   Jag har fått goda prognoser från Maria, hon fick välja om hon ville sova kvar på sjukhuset eller åka hem men hon valde att åka hem. Mörbultad är hon men ingenting brutet som tur är! Vi ska skjutsa hem hennes bil och kolla till henne bara hästarna blivit nattade, så ska hon få lite coklad så kanske det känns liite bättre.  
/ Stallet /

Torsdag

Idag har schemat varit lugnt för både mig och hästarna. Ingen av dem behövde träna idag så jag hade inte mycket mer än skolan att göra. Så under eftermiddagen har det bara varit stallmys, putsat på selarna och börjat packa lite inför helgen. Rätt så mysigt att hålla sig inomhus när vädret är så jäkla dåligt. Snöblandat regn hela dagen, brr! Verkligen aprilväder.. Nästan så man vill plocka fram vintertäckena igen när det är sånt här väder. :( 
 
Imorgon är det i alla fall ett ridpass planerat för LH. Hon har börjat komma in i brunsten igen och igår när vi körde var det mer full fart än det planerade tempot. Men inga sparkar eller sånt, så jag menar det är ju bra ändå. *försöker se det positivt* 
Killarna ska även få komma ut och skritta en sväng innan de ska få bli tävlingsfina. :) För mig är det förutom stallet skola som gäller på förmiddagen också ska det planeras lite mer inför valborg. 
 
Min favvo stalltröja från Starrider 
 
Putsade selar