/ Linnson /

Montéträning med Linnson

Idag fick Linnson resta på monté igen med lite blandat resultat. Alva som fick hoppa upp i sadeln igen, hon har ridit honom några gånger tidigare och han har alltid skött sig med henne. Men idag var det som han kom på att han bara måste testa.
Vi var inne på banan och han skötte sig överraskande bra från början, inte en endaste galopp och hängde på Alvas Ronaldo som jag körde med som sällskap. Sträckte ut benen fint, travade bra och framförallt var det ingen galopp. Men efter typ 1100m, alltså vid utgången av banan, blev det tvärstopp och hon fick honom verkligen inte framåt. Sådär har han gjort förut, både med vagn och ryttare så det var ju inte direkt första gången men fortfarande otroligt irriterade.
Alva kämpade på bra och fick han i mål efter mycket bråk. Men ja, någon montéstart känns det som att vi får vänta med. Lite synd för han har ett hyfsat bra lopp på Hagmyren redan nästa helg. Skulle ju lika gärna kunna gå bra där, men är ju som det är med den här killen; är humöret inte på topp så gör han som han känner.
Så vi tränar på och hoppas att den där poletten trillar ner någon gång. 😉

#1 / / Anonym:

Har du fortfarande ditt ben? Jag trodde att det skulle amputeras...?

Svar: Väntar fortfarande på ortoped tid och längre än så har vi inte kommit. Tar tid såna här beslut..
Matilda Persson

#2 / / Anonym:

Får man rida monté i freejumps stigbyglar??

Svar: Jag har faktiskt väldigt dålig koll på montéregler så det kan jag inte svara på. :)
Matilda Persson