/ Om mig / Visste ni att.. /

5 saker du kanske inte visste om min sjukdomshistoria

* Jag har varit på lite olika smärtcentrum, allt från Umeå i norr till Akademiska (tre olika ställen) och Karolinska i Stockholm.  

* Sjukdomen jag har ligger bland de högsta på den den uträknade smärtskalan. Över att bryta ben, föda barn (herregud??) och strax över cancer och amutations smärta. Känns helt sjukt när man tänker på det. Sen är ju smärtan olika från person till person, men jag kan väll säga som så att jag kan inte ens ha byxor med sömmar innuti för den lilla detajen gör för ont mot huden på benet. 
 
* En gång när jag var som dåligast första åren jag var sjuk åkte jag och mamma iväg till någon skum gubbe som bodde någonstans utanför Sundsvall. Han påstod att han kunde hjälpa mig och vi fick kontakt med honom sådär genom vänners vänner. Gubben höll mig i handen och påstod att han kännde massa saker. Sen hokus pokus visste han hur jag skulle botas. Så vi betalade han pengar i fickan och åkte iväg till apoteket och tog ut SJUKT mycket piller (mest sånt som Zink och liknande)... Och allts nej det hjälpte inte. Det kostade bara mycket pengar. Men var lite kul att gå "bakom ryggen" på sjukhuset och testa något annat när sjukvården bara gick emot en. 
 
* En annan gång när jag var inlaggd under längre tid klippte vi av en bit av mitt hår och skickade in på analys - för även där var det ett bolag som påstod att de kunde bota mig med deras pulver. Fick något svar och även där blev det piller (eller ja denna gång var det pulver). Såklart fick inte sjukhuset veta något, så vi gömde burkarna i garderoben när jag var inlagd på sjukan i tre månader. (11 åriga Matilda tyckte det var rätt kul ja). 
 
* Jag har tre rullstolar, en "ute rullstol" med halvmotor som tar sig lätt fram i stallet. Kallas Cross rullsol men den lever inte upp till namnet eftersom den pajar hela tiden, haha. :( Sen två pantera, en till vardags och en extra som jag har på övervåningen (fungerar även väldigt bra att ha de gånger jag pajat de andra rullstolarna också ehehe). Jag är verkligen sämst på att ta hand om rullstolarna och brukar nästan alltid ha något jäkla däck som gnisslar.'
#1 / / Julia:

Hej! Vill bara lämna ett avtryck, hittade hit och du är verkligen en grymt duktig tjej och en sann inspirationskälla! Kommer att fortsätta kika in här och följa dig och dina fina pållar! Jag rider själv och håller på att lära mig körningens ädla konst, är imponerad över hur långt du kommit trots din sjukdom. Håller tummar och tår att de kommer att hitta någon behandling så du slipper smärtorna! Vilken kämpe du är!! Som sagt, en otrolig inspirationskälla, du visar verkligen att ingenting är omöjligt eller för svårt att kämpa för! Äsch det låter bara som floskler allt jag skriver, vill bara säga att jag är djuupt imponerad och inspirerad av att läsa här på din blogg. Kommer att fortsätta följa dig!

Svar: Tusen tack! Vad glad jag blir!
Matilda Persson

#2 / / Agnetha:

Har du nån teori om varför detta drabbat dig? Jag har hört flera radioprogram där de nämner din sjukdom tillsammans med
sånt där Gardasil vaccin tex. Har du nån sån koppling? Förstår att du testat alternativ lösningar, tänk om sjukvården var lika "engagerade" i det de gör, synd att det fungerar så dåligt. :-/

Svar: De tror väll det har en koppling till en knöl jag hade under foten som togs bort. Något år senare fick jag sjukdomen i samma ben, därför de tror att de kan ha en koppling. Men inget säkert.
Aldrig hört talas om det där med vaccin. :o
Matilda Persson

#3 / / Erika:

Usch blir ledsen av o läsa man vill ju inte att någon ska må dåligt och du som är så ung lider av sånt här! 👎😐

Hoppas något hjälper dig till viss del.

#4 / / Elin Kero:

Haha jag svarade på din kommentar och sen insåg jag att du kommenterat på ett annat inlägg än det jag trodde.. så när jag skrev att "det har jag svarat på i inlägget", så menade jag i detta ;) http://nevnarien.se/2016/march/allt-om-att-lasa-till-bildbehandlare-pa-fotoskolan-sthlm-2.html