/ Stallet /

Tips på täcken

Känner att jag behöver lite tips i stora täckes djungeln där ute. Kylan är verkligen här och jag behöver uppdatera stallgarderoben till de större fyrfotade vännerna. LH köpte jag ett nytt täcke åt i fjol men hon fick skav fulla bogen utav det och när vi testade ha bogskydd så fick hon skav av det istället.. Dessutom var det ju ingen hals på det så hon fick ju en sån där snygg vinterpäls där håret på halsen och under magen var superlångt och över ryggen kort och "fint". Såg lite lustigt ut, haha! I år funderar jag nästan på att raka av henne pälsen men får se hur det blir, har än så länge bara beslutångest över hur jag ska göra. Just nu går hon ute med sitt finntack innetäcke med gamla regntäcket över. Fungerar bra det med men letar efter det där perfekta vintertäcket, och kanske någon av er som läser något tips på det? Vilka märken är de bästa och vilka täcken rekomenderar ni? 
Funderar just nu på att åka iväg på Stockholm Horse Show bara för att shoppa täcken. Greven behöver ju allt från fleece till vintertäcken han med så överväger starkt en resa neråt igen bara för shoppingens skull.. ;) 
#1 / / Alexandra:

Hejsan! Rekommenderar detta täcke (bifogar länk om det går)http://www.stromsbergsgard.se/utetackevintertacke/heavy-300-400g/horseware-trot-turnout-heavy350g
Det är anpassat för travhästar och deras lite mer "smala kroppsform" kan man väl förklara det som :) Och så sitter Shires "typhoon" täcket kanon! http://www.ridsportshopen.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom1.tpl&product_id=818&Itemid=80 Hoppas du hittar något bra!

Svar: Tusen tack för tipset!
Matilda Persson

#2 / / Anonym:

Vi har ett lila täcke på våran stor häst som är köpt på hööks (finns olika färger) och det är fast hals på täcket. Hon fryser aldrig!

#3 / / Sara:

Kan varmt rekommendera Börjes täcken! Har de flesta täckena därifrån, allt ifrån fleece,regntäcken och vintertäcken till mitt varmblod och shettis. Dessutom är de "billiga" och de håller kan jag lova. Varma, sköna och vattenavvisande är deras vintertäcken med hals. Annars har jag också köpt från Hööks men till ett helt annat pris för i princip "ett lika bra täcke". Så jag köper numera nästan alltid från Börjes. Snabb leverans och jättebra täcken i mina ögon.

Svar: .De får inte skav av de täckena? Eller sitter de bra? :)
Matilda Persson

#4 / / Manda Stillnert :

Horsewear alla dagar i veckan, vår travhäst har bara de ;D Och hon fick jämt skav allt innan hon fick såna täcken. Har nästan bara de till min ponny numera också, finns ju med hals och icke hals ;-D

#5 / / Anonym:

Horsewere är absolut bäst!

#6 / / Anonym:

Horsewere är absolut bäst!

#7 / / Anonym:

Showmaster! Bucas¿ har jag också något bra täcke i från... Börjes passade inte mina😊

#8 / / Malin:

Störmsbergsgårds täcken är överlägsna. Amigo och Rambo osv!!! Lätta spännen och sitter jättebra på travare!!!😀

#9 / / Malin:

Störmsbergsgårds täcken är överlägsna. Amigo och Rambo osv!!! Lätta spännen och sitter jättebra på travare!!!😀

#10 / / Liv:

Jag rekommenderar verkligen hööks täcke som anonym!!! Passar as bra! Finns i olika färger tror jag?!? ❤️👌

#11 / / Soffsan:

Börjes täcken passade min travare bra :) det är helt klart som mest hållbara och slittåliga täcken för sjukt bra pris. Jag menar även de dyraste täckena går sönder och då står man där med silvertejp iallafall 😉 så köper helllre billiga men bra täcken från Börjes iallafall. Har inte märkt skillnad på hållbarhet från tre gånger så dyra täcken.

#12 / / Frida:

Kan bara säga att det enda du borde köpa är amigo,

#13 / / Frida:

Råkade klicka på fel knapp🙈
Min ganska så stora krypton Eye, har jag alltid haft jätte problem å hitta täcken åt fick skav av allt, tills jag köpte amigo, inte ett skav🙏🏻 så rekommendar vell dig då å gå förbi Strömsbergsgårds monter på mässan där nere😄