/ Linnson / trav /

Det är ju inte konstigt att man lessnar

Ända sedan datumen för loppen började komma ut har vi planerat för det här. Jag skulle köra några lopp nu på våren, känna efter hur det kändes, avsluta med Roger N loppet och sen avgöra om det skulle bli något mer ponnytrav för mig eller ej. Meningen var att Linnson skulle starta i det här loppet, och oavsett hur det gick skulle han på heldagen den 7 maj få sättas upp men en annan kusk och sen skulle vi liksom få se hur det blev i sommar och framåt. 
 
Han vann bygdetravet, kändes klockren. Sen gjorde han starten på Bollnäs. Öronen spikade framåt hela dagen, gnäggade åt storhästarna och sprang för glatta livet efter kallbloden i värmningen. Galopperade förvisso någon gång i loppet sen, men hade det inte varit för att han (precis som de flesta andra i startfältet) hade blivit rädd för den vita pinnen som låg mitt i banan så hade han förmodligen inte heller varit diskad. Han kändes kanonfin, och jag brydde mig inte det minsta om att vi blev diskade för jag visste vad jag hade att köra med. 
 
För första gången på två år var jag riktigt motiverad på ponnytravet. Jag anmälde till Hagmyren, Roger N loppet. Det vi laddat för sen i julas. Det såg ut att kunna bli ett riktigt bra lopp för honom och vi var så taggade. Nu var det äntligen dags. 
Men när startlistan väl kommer ut står det endast med sex stycken russ i listan och han inte en av dem. Ingen kunde förklara varför och kundtjänsten hade såklart stängt. 
 
Efter mycket om och men så visar det sig nu att Linnson måste kvala om för otillräcklig prestation på Bollnästravet. Det är inget som stått med i resultatlistan eller som på annat vis gått fram till mig som tränare/ägare/kusk. Jag menar visst om ha hade fått omkval och jag hade vetat det i fredags så hade det såklart varit tråkigt men jag hade i alla fall vetat om det. Jag hade kunnat anmält till ett kval och fått tagit den smällen. Men istället går jag runt och är helt övertygad om att vi ska få starta i loppet vi väntat på så länge och fattar ingenting när listerna väl kommer ut. 
Blir det omkval Ska Det såklart stå med i resultatet, eller hur?! Hur ska man annars veta att det är omkval?
Alltså jag hade kunnat satt mig och grina på stället för jag var så otroligt frustrerad över detta tidigare idag och jag tänkte först bara ta smällen och låtsas som ingenting men åh jag kan inte släppa det (därav detta inlägg). Sånt här ska bara inte få hända och sen så ska det snackas så jäkla mycket om att man måste försöka behålla ponnykuskarna men något sånt här gör ju än inte speciellt intresserad av att fortsätta.
Jag som trodde det var dags för Linnson att glänsa. Istället blir det såhär. Nä, vi får se om det ens blir ett okval som det känns nu. Linnson har inte ett enda bra lopp på nära avstånd i hela april-maj och jag har för den delen absolut ingen lust att åka över en timme bara för att kvala.
Skulle tamefan kunna ge upp det här men ponnytravet nu direkt för jag börjar få svårt att förstå vad det är vi ska kämpa för med i denna sport. 
 
Som ni ser här så står det ju inte direkt något om omkval i denna lista..