/ Om mig / Sjukhuset&Sjukdomen /

Hur gör man då?

Imorgon börjar skolan igen efter en veckas påsklov. Men man skulle nog kunna säga att mitt lov varat i tre veckor för de två sista veckorna var jag väl bara där max två dagar i veckan. Började med förkylningen och då kommer ju såklart infektionen som ett brev på posten och den är jag fortfarande inte av med, snart tre veckor senare. Den har gått lite upp och ner men inte aldrig helt bra, och större delen av lovet har smärtan varit rätt rejäl. Familjen har varit i Åre på semester denna veckan men jag, tillsammans med brorsan, valde att stanna hemma och ta hand om djuren. Funderade först på att följa med, hade ju varit rätt kul nu när jag har körkort att kunna åka runt och fota och sånt där. Men blev väl bra i slutändan att jag stannade hemma med tanke på hur mycket på topp kroppen varit på senaste tiden. Väldigt glad över att brorsan stannade hemma med så jag fått massa hjälp med djuren. 
 
Vad gäller skolan så blir jag nog, tyvärr kvar ännu ett år. Eller ja, vi får väl se efter sommaren. Men eftersom de dumt nog ändrat om min läroplan utan att fråga mig kommer jag inte få godkänt i några ämnen jag pluggat för i år, eftersom jag tydligen ska få de under tredje året istället (alltså jag vet, folkhögskola har något sjukt idiotiskt system). Så, vill jag i huvudtaget få ut några omdömen för de två åren jag gått måste jag gå det tredje. Även fast det just nu är det sista jag vill ( tips!! Börja aldrig på folkhögskola:)).
Så otroligt omotiverad till den där skolan och när det är såhär med kroppen så börjar jag tveka över varför jag ens pluggar för betyg när jag inte ens vet om jag kommer klara av (eller få) jobba med något i framtiden. Som det är nu skulle min kropp med alla dessa infektioner aldrig klara av ett heltidsarbete (om man nu inte skulle kunna jobba från en soffa (haha)), så ja åh. Min motivation är på noll. Helst av allt hade jag velat slutat skolan och börja jobba på en gång men bara den lösningen känns långt ifrån. 
 
Som bara det här med sommarjobb. Jag har jobbat en  del för RG, bland det roligaste och bästa jag gjort i mitt liv. Men av tre läger (totalt 6 veckor på två år, så inte mycket egetligen), har jag haft infektionen på alla. Förra sommarlägret hade jag det båda i början och slutet av lägret, på korta höstlägret hade jag det hela veckan. Sista anmälningsdagen för att jobba där, endast två veckor i sommar, är idag. Vill jag åka iväg och jobba på det? Otroligt mycket ja. Kommer jag ha infektionen då? Förmodligen ja. För ja, förmodligen så är det så. Jag kommer åka ner dit, ha ont och inte må bra men försöka mitt bästa utan att känna att jag hänger med. Precis som tidigare år och det suger så hårt.  
 
Och om jag nu inte ens kan jobba två veckor mitt i sommaren. Hur ska jag då någonsin klara av ett heltidsjobb? 
Jag är egentligen inte så bitter men vissa funderingar hittar jag bara inget bra svar på.