/ Greve E. / Linnson / Stallet /

Och stallformen tar fart..

Nästan så jag behöver nypa mig i armen för att se om allt verkligen är på riktigt. Alla mina fyra hästar tränar på för fullt nu och de känns bara finare och finare för varje dag. Idag gick Greve sitt första banjobb sedan han blev skadad i juli 2016 och det kändes nästan som det var ett av hans bättre pass också. Hur grymt! 
Jag satt på honom både huva och spärrgrimma och var beredd på att eventuellt få åka lite fortare än planerat. När vi satte igång Greven efter skadan så började han med att sparka ur pappa ur vagnen, för att han blev liite för glad och taggad. Så jag tänkte att han skulle tagga till lite ungefär likadant när han såg banan för första gången på flera, flera månader. Men jag har som vanligt missbedömt min herre för han skötte sig lika galant som han gjort tidigare. Började med att vi skrittade fram 20 min för hand på stallbacken, sen satt vi på vagnen löst ute på stallpalan innan vi körde ett 1.35-jobb på banan. Och åh, han var toppen! Pigg och glad, inte alls vinglig som han kunnat vara tidigare, och bäst av allt; inget tecken på att skadan irriterade honom något. Han kändes fin i benen ikväll och förhoppningsvis är det likadant imorgon så vi kan fortsätta träna på för start. Hade tänkt att han skulle få komma ut i maj men det blir nog juni istället. Även om Greve kändes fin nu så känns det inte värt att stressa fram något. Det får ta den tid det tar!  
 
 
Även Linna, Linnson och LH har fått ut idag så det har varit full fart! Linnson kommer kvala på söndag på Gävle och LH ska starta på måndag. Egentligen skulle Linna ha startat på söndag med men hon kom inte med i sitt lopp, så förbaskat trååkigt för hon känns verkligen toppen i träning nu. Jämn och fin, inte nå kantig och såklart väldigt pigg men inte alls för het. För att vara henne kan det inte bli mycket bättre än så, haha. Skulle verkligen vilja hitta ett bra lopp åt henne men tycker det är svårt att hitta något bra som inte är allt för långt bort.. 
 
Idag hade förresten Linnson kuskförstärkining med sig i vagnen. Clas son Kevin körde honom för andra gången idag och det gick toppen. Han testade bara lite en gång (och liksom han är ju russ, sånt får man räkna med;)) annars gick det hur bra som helst. De körde 2.21 som fortast och med tanke på att Kevin bara är 9 år så är det då ingen dålig tid. Perfekt genomkörare inför kvalet i helgen! :) 
Linna rumpa i kvällsolen ♥
#1 / / Beatrice:

Jäklar så snygg Greven är!