/ Om mig / Stallet /

Tillbaka till rutinerna

HUR kan det redan vara torsdag (eller ja, typ fredag...)? Tycker själva skolveckan har gått hur segt som helst men dagarna har susat iväg i hundratio ändå. Hästarna tränar på för fullt alla fyra, jag har massvis med bildjobb som ska göras färdigt och idag var det mer fotojobb på Hagmyren som gällde. I tisdags var jag på föreläsning med Sven Lindblom i Sala (sjukt häftigt) och hela veckan har det sista finputtsningen inför tjejmilen gjorts. Om man nu kan kalla det så med ett extra gympass, haha. Men kan ni fatta! Imorgon åker jag till STHM och på lördag är det dags! Det blir mitt första "springlopp" sen jag hamnade i rullsol. Tävlade faktiskt mycket i löpning innan så det ska bli lite kul att göra någon slags comeback, även om jag nog får påstå att konditionen var något bättre förr. Men oavsett hur slut man lär vara efteråt så ska det bli kul! 
 
/ Allmänt /

Någon slags lägesrapport?

Så nu - tillbaka till rutinerna! För på något vis ska det väl gå. Började dagen med skola och jag måste erkänna att jag får anstränga mig riktigt mycket för att inte vända i dörrkanten och åka därifrån för gott. Vi har knappt kommit igång och jag har redan börjat ifrågasätta min existens på den där skolan. MEN, nu är det "bara" två terminer kvar. Ett läsår. Om jag nu klarar det utan att få psykbryt så är utbildningen klar och jag slipper stället för gott. Lovat mig själv att gå dit med ett leende oavsett hur tufft det än känns så ja, jag ger det ett sista försök. Har varit med om värre men kan lätt konstatera att jag varken har lust eller tid för att sitta i någon skolbänk. 
 
Direkt efter skolan blev det hemåt för lite roligare saker,  nämligen lasta på Greve och Linna för att åka in mot Hagmyren och träna efter vägarna där. Här hemma är nämligen vägarna stenhårda, bommarna stängda efter skogsvägarna och sandbacken är helt förstörd av regnet. Såå är bara lasta och åka iväg så fort man vill göra med än att jogga runt. Men vägarna är fina där och hästarna gillar att träna tillsammans så trots att det blir lite bilåkante så ser jag det inte som något allt för negativt. 
Hästarna var i alla fall fina och jag kan bara ge pluspoäng åt Linna som knappt ligger på något alls i tömmarna. Antingen har hon äntligen börjat komma till ro eller så är fenwick huvan på riktigt magisk. Jag vågar i alla fall inte chansa så huvan får sitta på, haha! 
 
Hemma igen var det, tyvärr, veterinärbesök för Bella som åter igen fått tillbaka fånget. Puls i alla ben och ont, ont, ont. Så nu blir det smärtstillande i 14 dagar framåt och boxvila minst lika länge. Hon har gått i jordhage hela sommaren och lika så nu. Fattar inte varför hon får tillbaka skiten hela tiden. :(( Kan bli galen på det här! 
 
Efter veterinärbesökt fick det bli en sväng till gymmet för min del. Infektionen är fortfarande kvar men det är mindre än en vecka kvar till tjejmilen så känner inte att jag kan vila upp mig riktigt heller. Lite får väl kroppen tåla, haha. Just nu är klockan halv elva på kvällen och jag har precis påbörjat bildredigering från i helgen. Imorgon är det först skola och sen tänkte jag åka ner till Sala för föreläsning. Ingen vila här inte! 
 
Så det var min lägesrapport ifall någon här undrat över hur min lilla måndag har varit. Hörshej! 
 
/ Foto / Om mig / trav /

Ett bra avslut på en fantastisk sommar

Vilken vecka det varit! Göteborg och ridsports EM i början av veckan, följt av Sundsvall i tre dagar som bjudit på såväl fint trav som inspirerande föreläsning. Oslagbar vecka, helt klart! 
Så nu är jag hemma igen med en kamera full av bilder och en kropp full av inspiration. Min drömsommar blev trots allt av, trots en jäkla massa infektioner och jobbiga dagar så fick jag till den där sommaren som endast varit fylld med mycket häst och fantastiskt mycket trav, och Sundsvallshelgen fick bli ett perfekt avslut på det hela. Enda resan kvar som är planerad är Kriteriehelgen, mina egna hästarna tar träningsperiod ett tag nu efter att ha fått tagit det lite lugnt medan matte varit på utflykt(er) i veckan och jag själv sätter mig även i skolbänken igen för (förhoppningsvis) sista året på länge. Och när väl de här två skolterminerna är slut hoppas jag på att kunna satsa till 100% på det jag älskar mest av allt - hästarna och travet. Om jag nu startar eget, utvecklar fotograferandet eller hittar någon som vill ha mig som hästskötare eller dylikt, ja det får vi väl se. Men jag hoppas i alla fall på att travet på något sätt blir min framtid. För det är då något som jag absolut kommit fram till under den här sommaren.. 
 
Open Trot bilder från fredag-lördag var de här!