Jubileumspokalen, slut på lovet och ungdomsträff
Känner mig som en dålig bloggare nu för tiden men känns knappt som jag hinner öppna upp datorn. I onsdags var sista dagen på sommarlovet och den spenderades såklart på Solvalla där det var superfina travlopp och såklart höjdpunkten av allt, Jubileumspokalen. Bestämde mig redan ifjol att jag skulle åka på det här och nu var det väldigt nära att jag inte kom iväg men jag hamnade ju där ändå och det kändes som ett riktigt bra avslut på en fantastisk travsommar. 
Kom hem fem på torsdagsmorgonen, sov någon timme innan det var dags att åter igen samlas i aulan. Kanske inte det jag längtat efter mest, eller det jag känner jag vill lägga ner tid på, men kan väl egentligen trösta mig med (och motivera mig med) att detta är sista året. Två terminer kvar, sen är jag klar. 
Efter samlingen på skolan åkte jag hem, packade kamera väskan och åkte ut till en Hagmyren profil för att både interjua och fotografera. I vanliga fall brukar ju jag få "slippa" det här med att intervjua och skriva och endast hålla mig bakom kameran men i nästa nummer av tidningen är det min tur att vara reporter. Spännande och lite skrämmande, men otroligt kul. Ska bara få ihop något bra först, haha. 
Torsdagen avslutades i alla fall med att hovis var ut och fixade fötterna på stallets alla hästar och sen blev det ompyssling och stallmys med de fyrbenta resten av kvällen. 
 
Idag då? Jo istället för att lägga sig vid fem på morgon blev det uppstigning för att åter igen styra bilen mot Solvalla. Ungdomsträff på hästsportens hus tillsammans med massa Sleipner ungdomar har stått på schemat och förutom att snacka kallblod har vi fått gått rundvandring runt såväl Svensk Travsports lokaler som på Kanal75, ATG ocg Travronden. Sjukt kul! 

Nu är jag åter igen hemma och jobbar förfullt med bildarbeten och skrivande. Imorgon blir iväg en ny sväng för att intervjua på ett ställe och fota på ett annat. Sen köra hästar och packa inför Göteborg, och efter de där dagarna i Göteborg tänkte jag försöka varva ner lite och kanske möjligtvis fokusera på skolan i ett tag framöver.. 
 
Bästisarna
 
 
Trea efter ett lopp i ledningen!

Så himla grym, äntligen fick Linna visa lite utav sin kapacitet! Endast trea idag men det känns näsan lite som en vinst. Hon ledde hela loppen och det var sista typ 30m de två som kom före henne kunde ta sig förbi, annars ledde hon klungan hela vägen och inte en endaste galopp. Dessutom ny rekordsänkning, igen! 

 

Hon slog på sig sista biten och Ove vågade därför inte mana henne något utan tog det säkra före det osäkra och jag är så himla nöjd med tredjeplatsen ändå. Äntligen! Hon har sån himla kapacitet och jag har lagt ner så mycket tid på den här hästen så varje litet framsteg känns som något otroligt bra. Och en tredjeplats är trots allt inte så dåligt! Snart klarar hon att hålla ledningen hela vägen runt. 😉 

 

Linnson var anmäld till sitt lopp endast för att Linna behöver resesällskap och det ändå fanns ett ponnylopp. Gävles Lilla Pris, och inget enkelt lopp på förhand. Men han överraskade och sprang långt under sin rekordtid första 1000m innan han kliver fel, sliter loss en framsko och bryter ut i galopp (såklart!). Så vi blev diskade men farten han visade innan var mer än nog för att bevisa att han går framåt för varje start vi gör nu för tiden. Skulle vara spännande att veta vart vi hade hamnat om det inte hade blivit som det blivit men ja, känner inte att jag kan vara besviken på honom ändå för han gav verkligen allt och lite till innan skon flög åt skogen. Nya tag i nästa lopp! 😍