/ Om mig / Sjukhuset&Sjukdomen /

Rehab planering, framtid och träning

Imorgon har jag varit här i två veckor (samt amputerad sen fyra veckor) och idag samlades hela rehabteamet, jag och föräldrer för att lägga upp en rehab planering! Vi har ju egentligen redan gjort upp en plan som vi jobbat mot nu innan och kommer såklart fortsätta sträva efter de målen som vi redan lagt upp. Så mötet idag var väl egentligen mer för att gå igenom allt och få en liten mer klarhet vad planen i stort är - och hur lång tid det kommer ta. 
 
Hur lång tid blir jag kvar
Jag kommer första och främst få permis över jul och nyår. Och det är ju absolut det bästa med hela julen! Känns som evigheter sen jag var hemma sist. Jag längtar till att få komma hem till familj och vänner, sova i min egen säng och pussa om och om igen på alla mular i stallet. 
Men sen blir jag på sjukhuset hela januari. Och det skulle jag nästan kunna grina över, faktiskt. Jag är på ett toppen ställe men jag är så himla less på sjukhus och allt som hör till. Idag var första gången på en månad som jag ens var utanför sjukhusdörren och jag hade helst varit vart som helst annars förutom här. Har alltid ogillat sjukhus och även om jag nu har varit i ett läge där det egentligen är bättre att vara på sjukhus än hemma så skulle jag ju såklart helst föredragit att ligga i min egen säng hela dagarna istället för att ligga på ett sjukhuset. Meen så vet jag ju samtidigt att allt här är bra för framtiden. Och har jag tur får jag komma hem tidigare! Så bara träna på några veckor till..  
 
Träningen, framstegen och målen 
På de här första veckorna har det ju trots allt hänt mycket. Vi har fokuserat mycket på basic saker, som att kunna förflytta sig säkert, kunna duscha eller bara kunna sitta upp eller ta på sig ett par byxor. Vi har kollat på mediciner, hjälpmedel och påbörjat träning. Fokus har legat på att jag ska kunna ta mig hem till jul, så jag har tränat på sånt som man bör kunna i ett vanligt hushåll (så ungefär allt tok mellan att krypa i trappor och bli nedslängd i badkar, haha). 
 
Igår började riktiga "träningsveckan". Jag har gym på schemat, och balansträning både i sittande och stående läge. Och hemsk stretching och försök till rörlighet i de områden som fortfarande är korta och stela efter att ha hållt uppe ett krampande ben i elva år. Jag har på två dagar än inte fått träningsvärk men värk i form av massvis av stickningar i stumen har tillkommit. Men det är förmodligen för att blodcirkulationen börjar komma igång, så det är väl bra? Även om det inte är så bekvämt.. 
 
På schemat längre fram vill de mest ha mig att sitta upp mer, så som att inte ligga i sängen när jag bloggar eller kollar på serier eller att jag självmant ska välja att flytta över till andra stolar för att ändra balansläge och tryck.
Belastning av stumpen ska trots allt vara bra, även om det inte känns så bra för tillfället.. Det ska även vara bra att börja känna på och tex smörja in den där stumpen men det får dom börja bråka med mig efter jul, för jag slipper det helst någon vecka till haha! 
 
Slutmålet; Tillbaka i sulkyn och tillbaka i vardagen. Och kanske även med protes.. 
(null)