/ Stallet /

Träningstorsdag

Två skrivuppgifter, ett engelska kapitel, fyra hästar körda och avslutningsvis ett gympass för min del så var den här dagen avklarad också. Vilket flyt! Känns som det blivit mycket gjort i såväl stall som med skolarbete. En riktigt bra torsdag helt enkelt.

 
Här har vi dagens träningsrapport, och lite mer om planerade lopp framöver
 
Linnson gör "årsdebut" på bygdetravet i helgen. Känns som en bra start på säsongen. Var lite nojig över om jag ens skulle anmäla honom då han inte ens varit in på banan sen i augusti/början av september någon gång, och protesterar helt när vi ska köra intervaller hemma. Så han har ju endast träna tempo när han sprungit ikapp med Greve (men då har han ju i och för sig sprungit på i riktigt bra tempo). Så han kanske inte är så bra förberedd ännu men riktiga säsongen börjar för hans del om ca en och en halv månad, så det här känns som ett bra träningslopp att börja med. Bara för kul! 
Idag var han pigg och framåt så det kändes riktigt bra inför i helgen. Vi ska göra vårat bästa också får man hoppas på att lillen är på bra humör och lämnar galoppskorna hemma. 
 
LH ska också ut i bygdetravet och idag fick hon ut och jogga tillsammans med pappa. På lördag är det Johanna Stark som kör. Hon möter hästar som har sprungit in bra mycket mer pengar än henne och det är voltstart, hon har spår två. Så inte de bästa förutsättningar men otroligt bra träning för henne som har lite lätt att ta galopp i just voltstart. 
 
Linna har ingen start planerad och lite bra känns det, faktiskt haha. Inte för att det är nå fel på kondisen men vi måste nog jobba lite mer på kontakten. Idag körde hon järnet med mig och, förvisso, tyckte hon det var svinkul MEN när gps-klockan visar 1.31 efter småvägarna här hemma går det lite för fort även fast det är bra vintervägar. Herregud alltså, vilken jäkla häst! Svor bara lite över henne idag, haha. Men sen pulsade vi fem varv runt åkern så nog blev hon lite trött ändå efter både tempo och styrkepass i ett. Endas 86 i puls direkt efteråt, en annan hade ju varit helt död efter ett sånt där pass haha. 
Hon har flera bra lopp i mars, jag ska bara bestämma mig för om vi ska ut eller vänta lite längre. Men har mer eller mindre bestämt mig för att hon i första loppet får ha någon mer rutinerad kusk än mig i vagen. 
 
Med Greve fick jag körhjälp av brorsan och delägaren Johan idag. De körde också lite mer tempo och han ska ha varit riktigt läcker. Så himla kul att vår kille är påväg tillbaka! Sakta men säkert tar vi oss framåt i träningen och han tycker det är superkul att få träna på som vanligt igen. Synd att vi fortfarande inte har två storhäst vagnar för jag tror Linna och Greve skulle träna riktigt bra tillsammans. Menmen, sånt ska väll införskaffas någon gång.. 
 
#1 / / Amanda Jona [SPONTAN]:

Åh så underbart att få mycket gjort, älskar den känslan!