/ Om mig / Sammanfattning av tidigare år /

Sammanfattning av 2016 - Del 2

M A J 
 
8 maj gjorde jag min fjärde och sista start tillsammans med LH. En annan kusk åkte ut ur vagnen strax innan start och LH stressade förvisso upp sig av den skenade hästen men tog det ändå helt ok lugnt och höll sig lugn genom att vi kunde trava runt på innerplan tills hästen var infångad. En liten stegring innan start annars skötte hon sig liksom helt ok. Jag var mer nöjd över det än någon placering, haha. Men jag minns jag tyckte det var så synd att hon tog ut så mycket krafter innan starten för jag tyckte hon känts så fin i träning där innan. Och fin var hon verkligen! All ridning under våren hade gett resultat och hon kunde både skritta och trava i form, ställa sig åt båda hållen och var framförallt lugn och fin. Jag trodde verkligen på henne och jag var helt säker på att vi skulle få en rolig sommar ihop. 
Men några veckor senare kom hennes dåliga uppförade tillbaka och denna gång värre än någonsin. En enkel träningsrunda blev till en skentur innan första kilometern ens avklarats och jag fick känna på hur det var att sitta bakom en hoppande häst som matade sparkar konstant i två kilometer. 
 
Tur i oturen vet jag ej. Men dagen efter befann jag mig på Solvalla. Det var elitloppshelg och jag skulle för första gången köra en häst i lopp som jag ej kört tidigare. Jag hade fått en fantastisk chans att vara en av de utvalda som fick köra i Solvallas Gymnasieutmaning. Jag var blåslagen och fortfarande lite skakis, hästen jag körde gillade inte underlaget och vi blev diskade. Otroligt tråkigt resultat men jag är så glad att jag fått chansen att vara med i det loppet, dels för att det var otroligt stort för mig som nybliven kusk få starta i ett sådant lopp; men också för att jag är osäker på om jag någonsin satt mig där i sulkyn igen om jag inte blivit "tvungad" till att hoppa upp i sulkyn igen dagen efter. Tusen tusen tack till Maharajah, Solvallas Travskola/Glenn Elo och Markus Myron för den chansen!  
Hann även med några fotojobbsdagar på Kistamässan när RG annordnade Hjultorget 
 
 
J U N I 
 
 Skolan avslutades och äntligen kunde jag lägga ner tiden på sånt som jag verkligen gillar. Hela juni bestod av jobb, trav, vänner, resor och hästar. Jag jobbade som lägerledare nere i Mättinge, åkte på trav lite överallt både med och utan starthäst, åkte runt på några fotojobb, firade vänner som tog studenten och syrran som fyllde 18 år. 
Körde LH lite smått men fick mycket hjälp med henne. Greven turades jag och Johan om att köra så ponnysarna var väll egentligen de enda jag tränade själv. Både Greven och Linnson sprang bra på banan, Linnson var som bäst 3a och Greven 2a. Hästarna var på gång och det kändes trots omständigheterna rätt så bra. 
Fick även äran att vara vara sommartravpratare och på typ en vecka hade vi fått till ett sommarprat genom massa telefonsamtal och möten, och en liten Stockholmsresa. Årets (livets??) stressigaste uppgift men jag TROR det blev bra i slutet. Har absolut inte vågat lyssna på det ännu men har bara hört positivt, haha.
Avslutade månaden med ytterligare en Stockholmsresa, då på semester tillsammans med Julia och Evelina. Tyvärr fick jag däremot åka hem tidigare på grund av infektionen men det var kul så länge det varade. :) 
 
J U L I 
 
Månaden börjar med att Greve blir 4a med Kaj Widell, kvällstrav på Eskilstuna. Tre stycken bredvid varandra på linjen så han hade lika väl kunnat vara trea eller tvåa. Sjukt kul! Enkel resa hem, där vi bara lastade om och åkte vidare uppåt i landet med Linnson istället. Två dagars hästrally stod på schemat och det var första gången för Linnson. Trots att vi körde fel tog vi oss i igenom alla mil utan problem och slutade på en 5e plats. Var väldigt nöjd över honom med! 
 
Hann med två fotodagar på Hagmyren med Sleipnerdagarna innan det var dags att packa ihop sakerna och åka till Åland med LH tillsammans med Jenny och Clas. Hade en fantastisk rolig helg med såväl nya som gamla vänner trots att resultaten inte var de bästa. Tror faktiskt denna helg var sommarens bästa. 
 
Hemma igen var det dags för montéstart för Greve, han blev trea och såg fantastisk fin ut. Men efteråt blev han skadad så det var även senaste starten han gjorde. Otroligt tråkigt men vi hoppas på att han ska vara på väg tillbaka snart. 
Linnson hade lite blanadade resultat på banan men skötte sig desto bättre som "turkörnings-ponny" i Långvind. 
Månaden fortsatte med trav och mer trav, och jag hann även med att föreläsa lite i samband med kallblodsderbyt på Östersundstravet. 
Avslutade en 100% hästmånad men två roliga kvällar på Hudikkalaset tillsammans med härliga vänner. 
 
 
A U G U S T I 
 
3 augusti körde jag LH på banan för första gången sedan den där starten i maj. Det var i ett provlopp där vi faktiskt var först över mållinjen. Det var i och för sig fast tid så inte direkt en svår uppgift, men det var desto bättre för självförtroendet. 
Efteråt blev LH 3a på Romme, sen sprang hon nytt rekord på Bollnäs (efter att hon kirrat omstart för att hon var på väg ner i diket när resten av hästarna var på väg mot startbilen, haha), och avslutningsvis var hon oplacerad på Hagmyren. Men formen fanns där och vi trodde mycket på henne hela tiden. Att hon däremellan en dag lyckades kasta ur mig ur vagnen var ju en annan femma.. 
 
Annars började skolan igen och jag tvingade mig motvilligt tillbaka. Bästa med månaden var att jag äntligen lyckades ta mitt efterlängtade körkort! 
#1 / / tapetsajten.se:

Grattis!