/ Mølleslettens Linna / trav /

Tre travbanor på tre dagar

Trav är trav och alla lopp ska köras. Och jag ska egentligen inte gnälla på resultaten för jag har fått upplevt några fantastiskt roliga travdagar, hela fem på raken, med tre egna starthästar på tre olika banor och totalt 206 mil i bilen (ok det sista kanske var mindre kul haha). Två av loppen fick jag dessutom chansen att köra själv, men dressvärre blev det ju galopp för alla tre så några toppen resultat kan jag ju inte skryta om. Men lite extra tråkigt är det ju såklart eftersom jag tycker alla tre hade kapacitet för att vara med längre fram om de inte galopperat. Att Linnson galopperade på Axevalla var ju nästan en självklarhet men han sänkte ju ändå rekordet, att Greve galopperade igår kändes däremot inte alls kul då det inte hör till vanligheten. Också Linna idag då. Stackarn fick ny kusk igen men jag har länge försökt fått Ulf att köra och dessutom verkar det inte vara det enklaste att hitta en och samma kusk som kan köra henne i loppen. 
 
Idag var hon faktiskt lite tvärt emot hur hon brukar vara. Linna brukar nämligen kunna vara lite hetare i värmningen men sansa sig (något) till loppen. Idag var hon cool i värmingen men taggade igång så fort hon kom ut på banan för andra gången och tog lite smågalopper i ren frustration för att hon inte fick springa så fort som hon vela. Vi har ändrat lite i balansen sedan sist och jag tror vi är på rätt väg vad gäller den biten men är det något jag inte blir klok på så är det att hon blir så jääkla het. Alla kuskar jag satt upp har haft samma kommentarer om henne och jag tycker inte hon blir bättre. Har testat flera olika bett och saker nu för att få henne och lyssna men när hon väl bestämt sig så är det bara full fart som gäller, och så är det ju även i träning. Jag köpte henne endast för att jag skulle ha en egen att köra i lopp efter allt med LH men just nu käns det som att det vi är så långt ifrån det som man bara kan komma. 
Bild från förra starten på Hoting 
#1 / / countrypride.blogg.se:

Tråkigt för er att det inte vill sig. Hetsiga hästar, och då främst heta ston behöver man lirka med och försöka lura lite för att försöka hitta sätt som fungerar. Provat att värma henne utanför banan? På annan slinga, rakbana eller liknande. Och de flesta värmer också två gånger överlag. En helt lugn första värmning för endast uppvärmning av kroppen och lite tittande på omgivningen och sedan en "lite" snabbare värmning. Dock brukar man sällan låta hetsiga hästar springa fort i någon värmning alls utan deras syfte blir enbart att värma upp sig. Sen så är ju kallbloden överlag hetare och tyngre att köra. Föredrog helt klart varmbloden men det finns ju som sagt undantag, men heta hästar vill man ju helst slippa. Testat att göra tvärtom med betten, att ta bort de skarpare och testa ett så milt och snällt bett som möjligt? Ibland blir hästar hetare och värre av att ha skarpare och hårdare bett. Hoppas det blir bättre för er snart!

Svar: Hon värms bara lugnt, sen har vi inte testat att värma två gånger men kanske kan vara något. Testat slinga och sånt där med men hon är oftast likadan. Är beroende på dag, precis som hemma. Vad gäller bett så har jag testat allt från vanligt tvådelat till järvsöfaks bett och cressendo. Just nu tränas hon hemma på ett tvådelat rullbett med lekkedja och det funkar bra så länge hon är på lugnt humör.
Matilda Persson