/ Mølleslettens Linna /

Ibland får man inse sina begränsningar, men hästen var det minsann inget fel på!

Idag invigde vi nya släpet och lastade in Linna till Hagmyren för att starta i ett provlopp. Meningen var att jag skulle köra henne själv i loppet med det blev lite sista minuten ändringar där.. 
 
Jag har haft henne sedan i december 2016, i snart ett halvår har det endast varit jag som tränat henne hemma men jag har faktiskt aldrig testat att sätta mig i tävlingssulkyn bakom henne. Det har varit tänkt så många gånger utan att det blivit av, men så idag när jag inte hunnit leta upp en kusk som kunde köra så tänkte jag det var lika bra att få det gjort. Hon köptes ju faktiskt bara av en anledning och det var att jag skulle ha en starthäst som jag kunde köra själv. Och hade jag inte trott att hon passade för det så hade jag inte köpt henne från första början. 
Men hon visade sig ju rätt snabbt vara något hetare än vad jag räknat med och så även på banan. Men jag trodde faktiskt inte hon kunde vara så mycket piggare på tävlingsbanan än vad hon är hemma men jodå, nog fanns det några extra växlar allt haha. Linna drog järnet med mig i bakvarv och efter tre alldeles för snabba uppvärmningsvarv körde jag av banan utan att varken testat vända upp eller volta. Tänkte från början köra i det där jäkla loppet ändå men beslutade mig för att låta någon annan köra, och hemmaproffset Peter Grundmann ställde upp som kusk i sista minuten istället för mig. 
 
..Och det gick huuur bra som helst! Linna såg i alla fall inte lika pigg ut när Peter körde och hon klarade tre omstarter, en knäkappa som glidit ner och flera galopperande hästar runt om sig utan att själv ta till galopp (något som hon med garanti hade gjort bara för några månader sen). Linna fick väldigt mycket beröm både från kusken och andra på stallbacken så det kändes ändå rätt så bra efteråt, även om jag var lite bitter över att det inte funkade för mig. 
 
Men det är ju så. Var det något jag förut inte trodde jag kunde köra så var det heta hästar, just för att jag inte har den fulla balansen och styrkan i och med att jag inte har båda benen. Men det har ju visat sig att det faktiskt går utan problem hemma i träning och jag tror inte det ska vara några problem i tävling egentligen heller. Men jag måste få ändra om på några småsaker och framförallt få träna med henne lite mer när vi är själv på banan och inte ska hålla på att volta och springa i klunga det första vi gör tillsammans,  när jag knappt klarade av att hålla henne i bra tempo i bakvarv. 
Men oavsett om det blir med mig eller någon annan i sulkyn så är då en sak säker, fortsätter hon vara såhär fin så lär vi få det roligt tillsammans! 
Hagmyren / Kallblod / provlopp