/ Greve E. /

Ett år med Greve E.

För exakt ett år sedan rullade Grens hästtransporter upp på gården. Knappt en vecka tidigare hade jag på tåget hem från Göteborg köpt mig en 8 årig valack, helt osedd. Efter att endast att ha pratat med hans skötare på telefon några gånger. Jag som egentligen bara letade efter en häst att leasa. Förstår än idag inte riktigt hur det gick till, hur jag vågade! 
Visst vi tvekade mycket på om det skulle vara rätt beslut eller inte den där veckan innan han anlände till gården. Vi sa att om det inte funkar, ja då ska han säljas på en gång. Men sen den dagen han klev ut ur den där transporten har jag inte ångrat mig en minut, och jag tror varjen pappa eller Johan som också är med som ägare på honom gör det heller. 
 
Varje sekund men den här hästen har varit guldvärd. Jag hann endast köra två lopp och några provlopp med honom innan han blev skadad, men han lärde mig otroligt mycket bara på den tiden. Varenda tävlings och träningsdag med den här hästen har varit kul och lärorik, och en bättre läromästare än denna kille kunde vi aldrig fått. Så otroligt positiv, lugn, klok och helt fantastisk på alla sätt och vis. 
Att han blev skadad, och skadad igen, var ju såklart inget vi räknat med och det känns himla tråkigt. Inte bara för våran del utan för Grevens, det märks på honom att han gillar att vara iväg och han älskar att vara i centrum. Gör alltid sitt bästa oavsett vad.  
Men vi är på väg tillbaka, det lovar jag er! En guldklimp som den här förtjänar en andra chans och så länge han tycker det är kul kommer vi fortsätta att försöka. Det är 8 månader sen han såg en tävlingsbana sist men vi jobbar oss framåt, sakta men säkert och förhoppningsvis ska han få visa vad han går för så fort de fina sommarbanorna är här. 
 
Brorsan sa så sent som i måndags att man skulle haft ett helt stall med Grevisar. Och jag kan bara hålla med, tänk va underbart.. ♥
/ Allmänt / Om mig /

Hur lyckas man?

/ Mølleslettens Linna /

På söndag är det dags!

På söndag gör Linna debut i min träning och det här ska verkligen bli spännande! Vi har laddat inför det här loppet så länge nu så det får bara bära eller brista. Blir hon diskad är det omkval som gäller men vi kommer inte fega för det utan det får bli full fart för är det något hon är bra på så är det då att gasa, det kan jag då lova er.  
Fega gjorde däremot jag som satt upp en annan kusk istället för mig själv. Men aja, jag har tränat henne inför det här och det kommer fler lopp jag kan köra i framtiden. Känns ändå bra att någon mer rutinerad kör henne nu från början i loppen. Ove har klarat av henne galant de två gångerna han testat henne så det tror jag absolut inte blir något problem. 
 
Nu är det bara hålla tummarna och försöka ladda upp (eller ner, haha?!) damen på bästa vis. Vi är såå redo för det här!  
Bild från dagens träningspass