/ Mølleslettens Linna /

Provlopp för Linna idag

Idag var det dags för Linna att besöka banan! Provlopp stod det på schemat för hennes del och vi åkte till Bollnäs för att göra det. Johanna Stark fick sitta upp i vagnen denna gång så nu har Johanna fått testat köra alla mina hästar (undra om hon skaffat sig någon favorit av dem ännu?;))
 
Linna har nu stått här i lite mer än två månader och idag var tredje gången hon fick besöka banan, men första gången sedan hon kom hit som hon fick springa tillsammans med andra hästar. Inget nytt för henne egentligen ,hon har ju gjort några starter tidigare och stått i proffsträning så att springa med andra var inget nytt för hennes del. Men kul för oss att se hur hon reagerar, eftersom hon redan hemma kan vara pigg (speciellt nu på senaste tiden) och jag har varit lite nojig över att hon ska vara lite grisig på banan. 
Pigg var hon idag med men absolut inte dum eller på något vis värre än vad hon är hemma så jag har nog oroat mig i onödan. Dessutom lugn och trygg i stallet, inte alls uppstressad och även fast hon var pigg på banan så lyssnde hon bra på Johanna och sprang på fantastiskt fint mellan galopperna.
Första galoppen kom direkt efter att starten gått, andra när hon kommit ikapp fältet och tredje blev hon störd till galopp när en häst bredvid henne började galoppera så det tog stopp för henne med. Men alltså mellan galopperna, vilket jäkla steg! Så snygg! Minst lika häftig att kolla på från sidan som det är att sitta bakom henne. Bara man lyckas lugna ner psyket så är det där en höjdare, det tror jag absolut (och jag är ju inte alls en partisk hästägare,haha).
 
 
Men vi har absolut mycket kvar att träna på, så är det ju. Och vi lär fortfarande känna varandra. Idag var hon tex inte alls lättlastad, hon som alltid bara gått på tog det idag en timme att få in i transporten och på den tiden lyckades hon även slita sig tre gånger och tackla ur mig rejält ut rullstolen så jag flög (!) åt ena hållet och rullen åt andra (och väskan åt ett annat håll och min stackas mobil åt helvete ). Det skulle man haft på film för tror nog egentligen både Linna och jag blev lika chockade. Måste sätt väldit roligt ut även fast det just där och då kanske inte var så kuul. 
Fattar inte alls varför det skulle va så idag, hon verkade ju liksom inte alls rädd eller sur utan mer bara typ trots eller test. Var lika när vi skulle hem med med lite hjälp så gick hon tillslut på. Hon kanske bara skulle testa mig, eller så tycker hon att smekmånaden är slut och det är dags för nya matte att känna på hur det är att äga kallblod haha.. Men aja, hoppas på att det går bättre nästa gång för det var verkligen inte kul att stå och bråka med henne där. 
 
Men så länge vi höll oss ifrån transporten så var vi i alla fall kompisar! ♥ 
Idag fick hon även testa ny utrustning. Hon har ju varit in på banan tre gånger och varje gång har det varit en ny kusk som har hjälpt mig, så såklart säger många olika men tycker alla tips är värda att få höra och att testas. Denna gång har vi vänt tillbaka skorna "åt rätt håll" (eftersom hon bara trampar av sig när hon går med öppen tå), sen fick hon på sig tunga boots fram och lite lättare bak och under halsen fick hon ett strupskydd. Fick även tips på lite annat i utrustningsväg jag kan testa. Köpte med mig nytt bett och en ny spärrgrimma hem och på köplistan står nog även ett stänkskydd hon kan ha på huvudet så hon slipper irritera sig på att få grus i ansiket. En fin dam som henne vill ju inte ha massa skit på sig, klart man galopperar då liksom. :)) 
Bollnästravet / Mölleslettens Linna / provlopp