/ L.H Adventure / Mølleslettens Linna / Stallet /

Blandade besked och ett otroligt svårt val

Både Linna och Lh har fått träffat veterinären. Linna blev friskförklarad och den lilla svullnaden som är kvar är efter såret. Det känns så bra! Nu är det bara fortsätta träna på som vanligt och hoppas på att ingen orm kommer och bråkar med henne igen. Sandra har redan testat ridit en sväng med henne, hon är ju lite lugnare med ryttare på ryggen. Det gick toppen, så jag hoppas hon sköter sig lika bra för vagn med. 
 
LH däremot.. Just nu är jag så kluven så jag vet inte ens vad vi ska göra här näst. Hon var mitt första steg in i det stora travet och utan henne hade jag kanske inte ens haft licensen idag. Hon har lärt mig så otroligt mycket och att ha fått varit med på hela hennes resa har varit helt fantastiskt. LH kanske inte har varit någon topphäst på banan men vi har haft oslagbart kul ändå, trots endast en seger. Jag har både skrattat och gråtit med denna häst och jag har susat över upplopp med ett leende större än någonsin förut samtidigt som jag fått uppleva skentur och sparkar. Jag har fått känna hur det känns att åka i backen. 
.. och det var just på grund av det sistnämnda som jag också la ut henne på annons i höstas. LH är en fantastiskt snäll häst, egentligen. Det har bara någon gång slagit slint och då lite väl rejält för min del. Hon har inte sparkat sedan i början av november 2016 men jag har också bara kört henne två gånger sedan där någon gång i höstas. En gång veckan innan start, en gång när vi startade. Och efter den där starten i april, då vart hon halt. 
 
Det vi hittade vid första veterinärbesöket var en inflamerad karpalled, och på röntgen visade det sig att hon hade en liten utväxt på sidan av knäna. Även en lös benbit i ena knät hittades, som hon däremot inte var halt eller irriterad av.  Nu när vi var in var hon helt fri från hältan hon haft tidigare, men fick fortfarande inte riktigt med sig bogen. Vi ultraljudade och hittade lite småsaker på två ställen, så hon behandlades denna gång i bogen.
Men så nu då? Jag vet inte. Veterinären lät inte allt för positiv, och tyckte väl egentligen att det börjar bli dags för henne att bli mamma. Inte för att hon inte håller för att tävla, utan för att hon kanske just nu kostar mer än vad hon ger. Och det är ju faktiskt sant.. frågan är ju hur långt det är värt att gå för en häst som henne. 
 
Så jag vet inte. Jag vet inte alls! Att betäcka en häst som LH skulle absolut gå, men ett värde på fölet kommer det oavsett hingst egentligen inte bli med henne stam och resultatrad. Och jag, jag vet ju inte ens vad jag ska göra till hösten. Att betäcka känns otroligt spännande, men också så så stort.
Har vi kvar henne så får pappa och Johan träna henne, samtidigt som jag egentligen hade velat haft en häst som jag kan träna själv. Samtidigt så har jag faktiskt svårt att tänka mig att hon skulle sparka, men jag litar samtidigt inte tillräckligt mycket på henne för att våga träna henne själv till 100%. 
Så sista alternativet är ju att lägga ut henne på annons igen. Men om vi inte hittade köpare till henne när hon var i full tävlingskondition och tränade hur fint som helst, hur ska man då kunna hitta en värdig köpare nu?? 
 
#1 / / Erika Pettersson:

Hoppas allt löser sig till det bästa