/ L.H Adventure /

Nu blir det vila

Efter starten förra måndagen var LH halt. Hon såg inte mer än stel ut på rakt spår, men i nedförsbackar och framförallt på volten var hon rätt så skuttig. Jag bokade veterinärtid men hon blev bättre och bättre under veckan. I måndagskväll var hon endast lite orytmisk i vänster varv på volt. Men även fast hon såg mycket bättre ut så kändes det bäst att åka in med henne i tisdags, bara för att få svar på vad som egentligen krånglade. Och jag som trodde hon var lite överransträngd hade minsann helt fel. Det hittades nämligen såväl utväxter som en lös benbit. 
 
Veterinären tyckte precis som vi sett att hon inte riktigt hängde med i volten, och tyckte att hon inte fick med sig bogen riktigt. Vi böjde igenom henne och mycket riktigt var det som vi trott höger fram som hon var mest känslig på. Däremot sitter den lösa benbiten på vänster ben, och där reagerade hon i stort sett ingenting alls. 
Det andra som upptäcktes var att hon hade som små utväxter ovanför knät som inflamerades (blev förmodigen irriterat efter starten) och hon behandlades därför runt karpaltunneln (och jag har försökt googlat mig fram till detta utan resultat, haha). Det var i alla fall detta som hon blivit halt av så nu blir det två dagar på box och sen tre veckor semster innan återbesök. 
Lösa benbiten går inte göra något åt men det var verkligen superliten och hon är inte halt utav just det. Så prognosen verkar vara god trots allt och vi ger inte upp henne i första taget. Jag ska försöka vara lite positiv för en gångs skull och ska det verkligen skita sig så betäcker jag bara istället. Än är äventyret inte slut! 
 
#1 / / Erika Pettersson:

Hoppas skadan går över fort men tråkigt när dom skadar sig! 😕

Svar: Ja supertråkigt! Men skönt att vi kollade upp det ändå så det fick bli behandlat i tid. :)
Matilda Persson

#2 / / Erika Pettersson:

Jo precis! 😊 Lycka till framöver!