/ Om mig / Sjukhuset&Sjukdomen /

Dags att byta sjukhus

Idag har det gått exakt en vecka sedan amputationen och idag ska jag få byta sjukhus från Karolinska till mitt hemsjukhus i Hudiksvall. 

Skulle ljuga om jag sa att första veckan inte har varit riktigt tuff; men det går ändå sakta framåt. Smärtpumpen har vi plockat ut och det märktes ju rätt fort att den faktiskt inte hjälpt ett dugg för smärtan blev i alla fall inte värre för att vi plockade bort den. Och jag har testat TENS, vilket funkade hyfsat en halv dag innan det bara blev sjukt obehagligt. Så nu lever jag endast på tabletter. Hatar det men det hjälper i alla fall något mot smärtan så då får det vara så ett tag. Men hoppas på att kunna bli fri skiten så fort som möjligt, tycker oftast det finns fler nackdelar än fördelar med att äta massa tabletter..

Sen går det bättre och bättre med förflyttningar och sånt men är ändå mycket kvar att jobba på. Jag kan nu sätta mig upp i sängen själv och vända mig till sängkanten, har förflyttat mig till rullstolen med hjälp några gånger men gjort fruktansvärt ont så jag är fortfarande mest sängliggande. Men går bättre och bättre för varje dag och även om det gör ont så blir det enklare för varje gång så är bara att träna på! Men känns som en lååång väg tillbaka till en sulky just nu.. 💔 
(null)

(null)


/ Allmänt / Om mig / Sjukhuset&Sjukdomen /

Ytterligare några dagar har gått

Lite mer uppdatering börjar det väl bli dags för? Jag har knappt orkat kollat på mobilen de senaste dagarna så att skriva ihop något har inte varit någon idé. Men känns lite bättre nu ikväll så lika bra att passa på! 

Är smärtan som krånglat mest samtidigt som medicinerna har gett mig dåligt blodtryck och illamående. Så har blivit lite av en ont cirkel av allt. Endast tagit mig upp i rullen vid två korta tillfällen och det har gjort donder ont så jag har fått fortsatt att spendera mina dagar i sjukhussängen även om jag helst hade velat vara "uppe på fötterna" redan nu.
 Skulle haft över "travgänget" igår så vi kunde kolla på V75. Brorsan, Sandra, Kevin och Staffan hade åkt hela vägen hit för att hälsa på men travet hann inte ens börja innan de blev tvungna att gå ut. Det gick bara inte. 😷 Men de fick en eftermiddag på Solvalla istället så jag är glad att de kunde roa sig ändå! Lite pengar vann vi me, tydligen. 😎 Och jag fick kolla ikapp travet senare idag istället. 

Men är ju endast några dagar sen amputationen har gått så är väl bara gilla läget, det kan ju trots allt bara bli bättre nu, eller hur? Tar en dag i taget helt enkelt. 💁‍♀️ Det får vara jobbigt ett tag.  (null)

(null)

/ Om mig / Sjukhuset&Sjukdomen /

En dag efter amputationen

Hello, tänkte bara ge en snabb livsuppdatering! Amputationen gjordes igår förmiddag och allt har gått bra med det. Däremot så har pumpen som ska ge smärtstillande krånglat så smärtan har inte varit så snäll. 😣 Men jag är härdad sen förr och tur är väl det. 🙈 

Fått i mig lite mat men inte tagit mig upp ur sängen ännu och klarar varken av att vända mig eller sätta mig upp. Sen har jag inte vågat tittat så noga på stumpen än heller men det lär jag ha tid för att utforska i framtiden. Det känns i alla fall jätte konstigt, som om benet är kvar fast att jag inte kan se det. Satt och "höll om" det osynliga benet hela dagen igår, vågade verkligen inte släppa för kändes så himla obehagligt då. Men är väl inte så konstigt med tanke på att jag haft något tryckt mot magen i elva år och det trycket nu är borta.. 

Så nu vet ni lite i alla fall. Ska uppdatera er mer när jag känner mig lite piggare! 🧡  (null)

(null)