/ Om mig / Sjukhuset&Sjukdomen / Stallet /

Om två veckor

Jag har fått ett datum för amputationen och det är redan om två veckor! Alltså herregud jag vet inte alls vad som händer just nu, allt känns så kontigt haha. Från att den ena veckan få veta om det till att endast tre veckor efter beskedet få tid för operationen. Är så van att få vänta i flera månaders tid på bara en vanlig läkartid och nu, när det är något såhär stort, så går allt helt plötsligt superfort. 
 
Jag kommer i alla fall skrivas in på Karolinska den 21 november och själva amputationen kommer ske den 22 november. Så snopet att allt går så himla fort men samtidigt känns det bra att ha fått en tid. Hade nästan mer ont i mage innan för då viste man liksom ingenting alls när det skulle ske eller hur. Nu har jag lite mer info och det känns väl kanske något lugnare bara av det. 
 
Vad gäller skola så får det bli en paus från studierna ett litet tag men hoppas på att vara tillbaka så fort som möjligt (hoppas på att kunna gå ut till våren precis som planerat). Såklart samma vad gäller hästarna. Linnson kommer starta i KM nu i helgen och alla tre storhästar har lopp planerade 17-18 nov som jag hoppas de kommer till start i (också hoppas jag att jag iaf kan få köra i två av de loppen, tihi). Det får bli som ett lite avslut och sen får vi se hur länge jag blir borta. Med tankte på hur mycket infektioner jag har haft nu innan så är jag (tyvärr) hellre ifrån dem en vecka för mycket än för lite så att operationssåret hinner läka ihop fint innan. Så om jag blir borta tre veckor eller två månader kan bara omständigheterna avgöra.. 
 
Sen är det ju allt det här "lilla detaljen" om vem som ska sköta och träna hästarna. Förmodligen blir det så att Bella flyttar, vilket nästan känns konstigast av allt det här för hon har ju varit min och stått här på gården i tolv, nästan tretton år nu. Det var verkligen inget lätt beslut men hon flyttar samtidigt verkligen inte långt ifrån, bara några km från gården faktiskt. Hon är absolut inte såld utan hon ska lånas ut till sin medryttare Elsa och hennes familj. De har velat haft häst länge och Bella trivs så bra ihop med Elsa så det kändes som att allt det här blev ett bra tillfälle för de båda att få prova på. Vi får väl se hur länge hon blir borta men några månader i alla fall, kanske ett år eller mer beroende på hur det funkar. 

Jag tänkte först också låna ut både Linnson och Linna, eventuellt sätta Linna i proffsträning. Det är trots allt henne det kommer dröja längst innan jag kan köra. Hon är tillräckligt stark och hetsig i körningen för att man ska behöva ha sin fulla balans och styrka innan man sätter sig där i vagnen så att köra henne nyopererad känns inte som något alternativ alls. Men att betala en proffstärnar avgift på ca 15000 i månaden har jag inte råd med för tillfället och att hitta någon seriös som bara vill låna henne ett tag känns svårt. Detsamma gäller lilla Linnson, vem vill låna en ponnytravare mitt i vintern liksom? 
Så istället ska brorsan, med hjälp av pappa, rycka in som travtränare. Johan och jag har tränat varmbloden tillsammans länge nu men det blir ju "lite" skilland på att kunna köra ett varmblod var mot att träna fyra hästar själv (fem hästar när Daffy flyttar hem). De kommer med andra ord få fullt upp! Speciellt med tankte på att de båda jobbar fulltid och Johan ofta jobbar dygn. Men de är guldvärda som ställer upp och funkar det inte är det inte värre än att någon häst får vintervila. 
 
Så, långt inlägg ikväll igen men såhär är det jag fått ihop livet inför allt som väntas. Någon som har någon mer fråga? För jag har tusen frågor själv så vi kanske kan ta reda på något svar tillsammans. ;) 
 

#1 / / Sanna:

Jösses vad läskigt. Stort lycka till! <3

Svar: Ja verkligen.. Tack så mycket!
Matilda Persson

#2 / / Anonym:

Har du en särskild sulky / tränings vagn när du kör hästarna? Kan du inte visa den isåfall?😀

Svar: Träningsvagnarna är precis som vanligt, sulky är en vanlig säkerhetsvagn men en extra båge jag kan använda för att reglera sidostängern. Kan leta upp någon bild! :)
Matilda Persson

#3 / / Anonym:

Har du en särskild sulky / tränings vagn när du kör hästarna? Kan du inte visa den isåfall?😀

#4 / / Anonym:

Har du en särskild sulky / tränings vagn när du kör hästarna? Kan du inte visa den isåfall?😀

#5 / / Rebecka :

Lycka till! Har läst din blogg några år och följer dig på Facebook. Är så glad för din skull. Håller med dig om att nu är rätt tid på året för att bli opererad. Jag opererades för två veckor sedan, flyttade o förlängde några senor i foten för att förhoppningsvis rätta till en dropofot dom jag haft sedan jag föddes. Inte i närheten av lika stort ingrepp som du ska igenom, men ändå. Jag fick erbjudandet om op i maj i år, på en vanlig ortopedrond där jag trodde att jag bara skulle få nya inlägg till skorna. Det tog mig hela sommaren att bestämma mig för om jag skulle ta operationen. Mitt mål är att få en mer normal gång och mindre smärta i foten, och kanske att jag ska kunna gå i högklackat nån gång i framtiden... Långt inlägg, sorry. Men som sagt, lycka till!

#6 / / Erika Pettersson:

Hoppas de löser sig på ett bra sätt 😊

#7 / / Emelie Mosell Haquinius:

Lycka till och jätte fina bilder 😊