/ Om mig / trav /

Åby helg med avslut på Bollnästravet

Åby helg med ungdomsträff tillsammans med travfolk från hela Sverige. Vi från Hagmyren, Sleipner och Bollnästravet samåkte ner till Ungdomsträffen och allt annat som var där nere på Åbytravet nu samtidigt. Jag och Simon Wall blev framröstad att åka för Sleipner för en tid sedan när det vi var på deras ungdomsträff på Solvalla. Kul att få chansen att åka och jag tycker själv helgen blev riktigt rolig och intressant! Vi har bland annat fått lyssnat på föreläsare som äventyraren Renata Chlumska som pratade mycket om vikten i att tänka rätt, och veterinären Marie Rhodin föreläste om hältor på hästarna. Det har röstats fram en ny adjungerad ungdom till Svensk Travsports styrelse och vi har snackat om ungt engagemang och schysst travsport. Det var även mingel, middag och fest på Åbytravet på fredagskvällen som för våran del slutade med att vi tog en sväng in till Göteborg och testade någon klubb där. Intressnat även det, haha! 

Detta var mitt första besök på Åbytravet och jag blev faktiskt sjukt imponerad över hela anläggningen. Det går ju knappt jämföra ett sådant här ställe med lilla Hagmyren som jag kommer ifrån och när all renovering är klar där ska det faktiskt bli riktigt kul att besöka igen. Från våran föreläsningssal kunde man se direkt ner i de stora stallarna, hela anläggningen var asfalterad och allt allt så genomtänk både på stallbacke och publikområde (de hade liksom till och med (!)handikapptoa och ramper exakt överallt, vilket faktiskt inte hör till det vanliga). Kul att se allt, jag kommer absolut tillbaka någon gång! 

Det var även SM på Åby i helgen men vi åkte hemåt innan de loppen gick av stapeln. Kändes tråktigt från början. Men när vi stod där på kyliga Bollnästravet halv tio på kvällen efter sju timmar i bil, och Simons kallblod Silver Stjärna rundar fältet och vinner loppet så kändes SM så himla ovärt. Det var Simons andra tränarstart och SS vinner på ett riktigt snyggt vis. Så mäktigt, häftigt och så sjukt himla mycket glädje. Hela ligan grinade och hoppade av glädje (inklusive jag, haha). Det här är verkligen travsport när det är som allra bäst och jag ryser bara jag tänker på det. Häftigt att få uppleva det hela. 
 
Bollnästravet / Svensk Travsport / ungdomsträff / Åbytravet