/ Ess Daffodil /

Välkommen, Ess Daffodil

Ess Daffodil heter hästen vi fick med oss hem från Kriterieauktionen och jag tycker det börjar bli dags för en presentation av denna lilla blivande stjärna! 
För det första så är det inte min häst utan det är Johans, min tvillingbrors. Vi har pratat lääänge om att köpa häst just på kriterieauktionen och planerna för det här har varit stora. Men att just Daffodil skulle flytta med hem var inget vi räknat med från början. 
I början av vårt letande så letade vi just efter ett Zola Boko sto, och en av de första hästarna Johan tog upp i auktionskatalogen var just Daffodil. Men så velade vi lite fram och tillbaka, tittade på lite andra stammar och fleera andra hästar. Så när vi väl åkte ner på torsdagen hade vi en hel lista med hästar både på torsdag och fredagen som vi tänkte kolla på. 
Och kollade det gjorde vi på flera stycken. Men Johan hade redan bestämt sig och det stod mellan Daffodil och ett annat sto efter Going Kronos.. Men "lilla" (hon är typ redan högst i stallet haha) Ess Daffodil fick det bli. 

Ess Daffodil är ett sto på 1 år, pappa är Zola Boko och mamma Limabeans (efter Varenne) har bland annat lämnat Önas Igor. Daffodil själv föddes på Myrsö Gård och har under de senaste två månaderna bott på Västerbo Stuteri. Efter att vi köpte henne på auktionen i torsdags fick hon stanna kvar i Stockholm någon dag på hästhotell innan hon i lördags kom med Grens hästtransporter, men hon lämnades inte av här hemma utan hon har fått flyttat in hos Caroline Holm för inkörning. Det kändes bara som ett extra stressmoment att första ta hem henne hit för att hon sen skulle få flytta igen (så mycket som hon fått åkt fram och tillbaka redan liksom), och inkörningen ville vi ha hjälp med. Att välja en tränare att lämna henne hos var minst lika svårt som att välja häst men att satsa på en yngre Hagmyren tränare känns bra. Carro är superduktig och dessutom så har hon stallet efter vägarna vi kör förbi på flera gånger i veckan med hästarna, så vi kommer kunna hälsa på Daffodil mycket trots att hon inte står i stallet här hemma. 

I lördags klev det en väldigt fundersam tjej ut från rampen på den stora bussen och jag tror nog hon funderar än vart hon hamnat. Men hon har en jättemysig lösdrift, några hagkompisar som hon kommer bra överens med och på onsdag kommer det ännu mer kompisar. Nu i veckan börjar första träningen mot att bli travhäst för denna lilla tjej och det ska bli så spännande att få följa henne på vägen.. 
 
Här är lite blandade bilder från de första dagarna. Känns som att det finns risk för att det kommer bli några fler bilder på denna goding.. 
När vi kollade på henne utanför stallarna.. 
 

Auktionsringen.. 
 
När Grens lämnade av henne. Lite fundersam var hon över var hon hamnat! 
 
Också slutligen hos Carro och blir ompysslad innan hon fick ut och bekanta sig med de nya vännerna. 
#1 / / Erika Pettersson:

Så söt 😊