/ Ess Daffodil /

Daffy står på Ultuna

I tisdags strax efter att travet var slut på hagmyren får jag ett telefonsamtal från pappa där han säger att Daffy rivit tråden och kommit lös. Tyckte det lät lite konstigt då hon inte är en häst som spränger tråden direkt. Men så jag hoppade in i bilen och åkte hemåt för att komma hem till en kolikhäst som vill slänga sig i marken var och varannan minut (förmodligen var det också så hon förstört hagen, att hon lagt sig vid tråden och liksom rullat sig ut). 
 
Hon har haft kolik tidigare och då har det hjälp att bara gått med henne, så det började vi med nu också. Men det blev aldrig bättre och det syndes att hon väldigt hade ont av det, så jag ringde ut veterinären som blev här i två timmar innan vi blev skickad till Ultuna då hon fortfarande fick smärtattacker trots mycket lindring. Så vi lastar in lilla tvååringen som knappt åkt transport och åker iväg, men hinner knappt en halvtimme innan vi får vända hemåt igen eftersom att hon hela tiden försöker lägga sig och det helt enkelt inte känns tryggt att åka så i tre timmar till. 
 
Så distriktveterinären väljer att kommer ut till oss igen när vi kommit hem, och han konstaterar att någon inte ligger helt rätt i magen - vi måste iväg. Så jag och syrran slänger oss i bilen för att åka iväg och låna en hästbuss istället, vilket fantastiska Stall Röste snabbt ställde upp med att låna ut till oss så att vi kunde ta oss de där tre timmarna ner till Ultuna med henne(så obeskrivligt tacksam över lånet av bussen!💞). 
 
Hon fick stå helt lös på vägen ner så att hon kunde lägga sig ner om hon vela, vilket gick betydligt mycket bättre än med transporten. Kom fram till Ultuna vid två på natten, då är det ca tio timmar sedan vi först såg koliksymtomen. Hon blir undersökt igen, hon får mer medicin och flera prover tas. De konstaterade att tarmen mycket riktigt hade flyttat sig och låg fel. Men som tur var hade den inte vridit sig och man hoppades på att den skulle lägga sig tillrätta utan operation. Hon fick stanna kvar för observation och igår eftermiddag ringde de och sa att tarmen lagt sig till rätta av sig själv! De ville behålla henne för att se så att det inte kom tillbaka, men nu får vi åka ner igen och hämta hem henne! 
Känns så himla skönt att hon slapp buköppnas och att hon ändå klarade sig så pass bra. Otroligt läskigt att se och inte riktigt veta vad som händer eller kommer hända. Grymt imponerad över världens bästa tvååring som skött sig så bra trots allt nytt och tokigt som hänt runt henne, och jag är galet imponerad över den hjälp man kan få från alla håll så pass snabbt när något sånt här händer. 💞
 
#1 / / Erika Pettersson:

Vilken resa men så skönt att det verkar ha gått bra ❤️