/ Om mig /

En ridtur ut i skogen

Igår fick jag låna fina Pikant Sund av Norunn för en uteritt i skogen på ca 5km. Så himla mysigt! Dessutom längsta sträckan jag klarat av att rida sedan jag blev sjuk för snart 12 år (!) sedan. Jag har verkligen saknat att kunna rida och det går verkligen mycket bättre nu än innan amputationen. Känns absolut av i stumpen och höften men inte på det viset att man vill hoppa av, som det var förut. 

Däremot har jag inte riktigt hittat balansen riktigt än för att kunna trava så det tar ju lite tid att ta sig igenom de där fem kilometerna. 😂 När jag red på rehabet fungerade det ju att trava men då red jag ju en runt liten kille med bra trav, samt en instruktör som höll i mig från sidan. Skulle behöva hitta nå spännen/bra sadel så jag inte skumpar åt alla håll, så kanske jag kan börja öva på andra gångarter än skritt i framtiden. 😜  (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


#1 / / Anonym:

Det kanske hade fungerat med en dressyrsadel som ger bra stöd? 😃

Svar: Säkert! Är inte så insatt i det här med sadlar, haha!
Matilda Persson, 21 år

#2 / / Lisa:

Du får hänga en motvikt på den benfria sidan. :-D Mer allvarligt talat så jobbade jag tidigare i hästbutik som sålde diverse specialsadlar, bland annat märket Massimo, de har en modell som heter Smile som man kan modifiera med allt från ryggstöd till extra benstöd och ben-straps. :) Taur.se heter butiken, de har inte just Massimosadeln i sortimentet längre, men den går kanske att specialbeställa. Annars har de väldigt mycket kontakter och kan antagligen hjälpa dig att hitta en annan fungerande sadel.

Svar: Ååh tack så mycket för tipsen! Ska kolla runt lite 🙏🏻
Matilda Persson, 21 år