Att flytta hemifrån

 
Nu ni är jag inflyttad och på plats i min alldeles egna soffa i mitt alldeles egna, första boende hela 74 mil hemifrån. Hade någon sagt till mig för bara ett halvår sen att livet skulle se ut såhär om bara ett litet tag hade jag då aldrig trott den. Men livet kan ändras fort och just nu känns livet lite extra spännande.  
 
Det här med att hitta ett boende är däremot inte någon enkel sak, det tror jag nog de flesta av er redan vet. Att sedan hitta ett boende som fungerar med rullstol, utan massa trappor och trånga utrymmen (och som inte heller kostar hela lönen) är ännu svårare. Speciellt när man hamnat så långt ner i landet så att man knappt hittar till närmaste stad. 😅 Men jag har haft en väldig tur och fått så mycket tips om fina boenden, även om alla inte riktigt fungerat med rullstolen. 
 
Men jag var faktiskt iväg och kolla på en lägenhet redan första kvällen här nere, sedan ett hus och en stuga senare under första veckan. Lägenheten var guld och jag älskade verkligen allt med den, men den var dessvärre också tre trappor upp utan hiss. Vilket inte går så bra ihop med rullstolen.. Och lika så var det med huset. Toa och sovrum på övervåningen och dörrgångarna var för små för att rullstolen skulle kunna ta sig igenom. Så det fick räknas bort med..
Meen sen så fick jag tips om den här stugan (eller det är väl mer ett litet hus), några 100m från havet och bara 10 min från jobbet och 10 min till affärer, men ändå mitt ute på landet. Breda utrymmen inne, inga trösklar eller dörrar ivägen och gott om plats för rullstolen att ta sig fram. 
 
Så, i helgen kom mamma och pappa ner med flyttlasset och har sedan dess varit här och hjälpt mig flytta in i mitt första, alldeles ega boende. Vi har skruvat Ikea möbler och fyllt skåpen med mina saker från hemma. Och bästa pappa fixade en liten ramp in så jag skulle slippa det där lilla hoppet som var för att ta sig in i huset. Det var verkligen guldvärt att de kunde ta sig ner och hjälpa till med allt, vet inte hur jag skulle klarat mig annars. Att flytta utan hjälp är svårt och framförallt för mig som knappt kan bära en kartong, och än mindre flytta på en säng haha. 
 
Men nu är jag på plats och det känns faktiskt väldigt bra. Jag har en hel tom övervåning som vi får se om jag hyr ut eller gör studio av. Också en stor trädgård som jag redan nu funderar över hur jag ska lyckas sköta. Funderar på om Linnson får flytta ner som gräsklippare faktiskt. 😜
December syns det inte att det är ute i alla fall! 
#1 - - Anonym:

Härligt :-)!

Svar: Verkligen!
Matilda Persson, 21 år

#2 - - snekysnake.blogg.se:

Fint!💕
Har du köpt eller hur du? 😊

#3 - - snekysnake.blogg.se:

Fint!💕
Har du köpt eller hur du? 😊

Svar: Jag hyr. :)
Matilda Persson, 21 år

#4 - - Carola :

Åå så fint litet hus!! Lycka till med allt ❤️

Svar: Tack så mycket!
Matilda Persson, 21 år

#5 - - Anonym:

Fint hus! Lycka till 👍🏽💪🏾🙂

Svar: Tack!
Matilda Persson, 21 år

#6 - - Lisa:

Så fint! Och vad glad jag är för din skull! Jag har följt bloggen i många år och vem kunde tro att du ”ett par år senare” skulle jobba på gård och hyra ett eget litet hus! Stort lycka till med ”nya livet!”

#7 - - Cecilia:

Mysigt litet hus du har flyttat in i. ;)

#8 - - Carro:

Åh vilket litet drömhus du verkar ha hittat! Så fint!