För två år sedan hämtade vi hem Linna

För två år sedan köpte jag mig själv en julklapp i kallblodsformat. Efter en resa till Norge på sju timmar enkel väg (över dagen dessutom, haha) bestämde jag mig för att Linna var hästen jag ville ha och någon vecka senare,för på dagen två år sedan idag, åkte vi sedan ner till Färjestad (fem timmar enkel väg) för att hämta henne och jag blev därmed ägare till mitt första kallblod.
 
Enda anledningen till att jag från början ens letade häst var för att jag ville ha en ny tävlingskompis som jag kunde utvecklas mer med. Men det dröjde inte så pass lång tid innan jag insåg att hon var alldeles för het för att jag ens skulle sitta kvar i vagnen bakom henne i en sulky. Har testat flera gånger under de här åren i hopp om förbättring men då jag inte har ben att hålla emot mig med så drar hon mig bokstavligt talat ur vagnen, haha. I träningsvagnen har jag däremot mer balans och grepp, så som tur var fungerar i alla fall det. 
 
Trots allt så ångrar jag inte för en endaste sekund att det var just henne jag fick med mig hem. Vi klickade på en gång och hon är allt jag önskat i en häst och hade inte mina förutsättningar varit som de är så hade hon varit perfekt för mig. Hon är en Linnson i större format och har lärt mig så otroligt mycket sedan hon flyttade hit. Jag fick ingen ny tävlingshäst men jag fick en häst att lära mig mer om vad gäller träning och balansering. Och framförallt så lärde hon mig vart min egna gräns går, att jag kan så mycket mer än vad jag trodde och så gav hon mig det där självförtroendet jag behövde i vagnen. 
 
Nästa år betäcks hon dessutom med Ingbest och ett nytt litet äventyr i hennes liv börjar. Men fram tills dess tränas hon på och kommer förhoppningsvis hinna göra några starter till innan hon pausar från tävlandet ett tag. Jag valde mellan att betäcka eller sälja, och trots att jag nu bor halva Sverige ifrån henne känns det som att det var rätt beslut att ta. Brosan har tagit över träningen och jag vet att hon har det toppen även fast jag inte är där. 💕
 
Och visst är det roligt att hon byter färg lite titt som tätt? 😂 Hon var svart när jag hämtade henne och har nog varit alla möjliga färger sedan dess, haha 
#1 - - Carro:

Åh vad kul att du bestämt dig för att behålla henne! Tror du valt helt rätt!

#2 - - Nina:

Hon är galet vacker!