Mycket kan förändras på ett år

För ett år sedan hade det gått tre veckor sedan amputationen och jag låg inlagd på en rehabmedicinsk avdelning där jag tränade "stenhårt" (efter förutsättningarna med smärtan som var då, dvs ett träningspass kunde vara att bara kunna sitta rakt upp 😅) för att ta mig tillbaka så snabbt och bra som möjligt. Jag hade så j***a ont, och jag försökte verkligen allt jag kunde för att rehabet skulle gå så bra som möjligt men det mesta kändes verkligen så, så jobbigt och jag minns att jag kunde bli såå irriterad på den där sjukgymnasten när vi satt där på britsen med spegeln framför mig och han försökte få mig att "sitta upp rätt" och stå, stå, stå korta stunder åt gången. Ah! Tyckte så många gånger att det där tjatande skjuhusteamet bara kunde hålla tyst och låta mig ligga i sängen hela dagen och "läka ifred" istället. 
 
Men idag är jag så galet glad för att de pushade på så mycket. För tänk, ändå. Jag hade aldrig för mig liv där och då kunnat tänka mig att jag, exakt ett år senare. Skulle börja dagen med att ta en körtur med unghästarna innan jag skulle sätta mig i hästbussen lastad full med jobbets hästar till Kalmartravet och sela ut fem (!) hästar till start. Varav en vinnare! 😜 Galet kul! 
 
Utan alla timmar av balans och styrketräning, alla pass på gåskolan och alla tråkiga timmar på rehab, och utan ett bra smärtteam, så hade en dag som denna inte fungerat. För bara lite mer än ett år sedan så hade jag inte ens kunnat drömma om att satsa på ett sånt här yrke, eller ens en sån här dag. Eller ja, en sån här dag visste jag ju knappt om för en månad sen när jag flyttade ner om det skulle fungera men vissa saker kan man ju faktiskt få överraska sig själv med också! 😂 
 
Att åka iväg och starta med en eller två av mina egna hästar är jag van vid men att åka iväg med fem hästar man inte har så bra koll på och sedan hålla kolla på såväl hästar som utrustning, vagnar, värmingstider/lopp osv är jag inte riktigt lika van vid. Det är stressigt och mycket att både hinna med och komma ihåg. Men jag klarade mig igenom hela dagen utan att strula till det eller hamna efter tidsmässigt - och fick med mig en till utselningsseger. Så jag är mer än nöjd över dagen! 
Galet tacksam över att jag, trots mycket om och men, faktiskt kan leva och göra det jag älskar och brinner för till vardags. För hur mycket jag än får stressa för att hinna med och hur många gånger om dagen jag bannar den där rullstolen och det där benet som inte finns där för att hjälper mig springa ikapp tiden lite eller bara hålla balansen åt mig när jag ska få på huvudlaget så är jag så himla tacksam över att jag trots förutsättningarna kan kalla det här för mitt jobb! Så glad att jag vågade ta den här chansen, och så glad för att Fredrik och Frida ger mig den här chansen. 
#1 - - Anna Bergqvist :

Grattis till din framgång och seger😊

#2 - - Nina:

Du är ju grym!
Stort grattis till segern!