/ Om mig /

Helen Anns pris 2017

Helen Anns pris delas varje år på Hästgalan ut till en framgångsrik kvinna inom sporten. Och jag kan, på riktigt, säga att jag åter igen blivit grundlurad. 

Kajsa hörde av sig till mig under tiden jag var inlagd på sjukhuset och frågade om inte jag hade lust att gå på travgalan i år, hon skulle nämligen ha någon biljett över eftersom att hon jobbat med galan. Jag blev såklart superglad över frågan, och tackade såklart ja till erbjudandet. Travgalan är ju liksom inget man kommer in på bara för att, utan det är speciellt inbjudna. Hur många chanser i livet kommer man få till att gå på ett sådant här event tänkte liksom lilla jag, som tyckte att bara det att få vara på plats bland svensk travsport elit en kväll som denna var stort nog. 


Men inte var det då bara det. För jag blev ju lurad igen (precis som när jag fick pris på hemmabanans gala ifjol, å precis som när syrra ordnade överraskningsfest när jag fyllde år - så jag börjar nu inse att jag är rätt lättlurad ändå haha). 

Jag var verkligen inte alls beredd på att få ta emot pris, och inte heller är jag så bra på att få ut allt jag skulle vilja säga där på scen. Men jag är lite bättre på att skriva, i alla fall nu såhär en stund efteråt när jag hunnit tagit in allt. 

För att som ung tjej och liten amatörtränare med knappt 13 körda lopp få stå där på scenen, framför den absoluta traveliten och få pris. Alltså det är svårt att sätta ord på, och jag känner även nu när jag skriver detta hur tårarna börjar komma. Det är så stort. Så sjukt, sjukt stort att jag av alla fantastiska duktiga och framgångsrika tjejer inom sporten får Äran att ta emot ett pris som det här. 


Travsporten, dess aktiva och hästarna har betytt något så enormt mycket för mig under min uppväxt, genom sjukdomsförlopp, rehabilitering och ja, allt vad man kan kalla liv. Det har gett mig något så enormt mycket och jag kan inte nog tacka alla som gjort att jag tagit mig hit till där jag är idag. 

Om jag någon gång på något vis kan hjälpa eller inspirera något ens med det lilla av det travsporten gett till mig under livets toppar och dalar så lovar jag att fortsätta med det. Hästsporten är minst sagt fantastisk och jag har nog aldrig i hela mitt liv känt mig så överraskad och framförallt hedrad över att få ett sådant här fint pris. Jag kan inte säga annat än tack, TACK till alla er som kämpat med mig och till er som gjort detta möjligt. Tack travsporten.🧡  (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)#1 / / Martin Skwirzynski:

Jamän vem kunde vara mer värdig än du till det priset, till på köpet med den alldeles färska segern i bagaget! Grattis Matilda, man blir så glad när priserna går till rätt person!

Svar: Tack så mycket Martin!
Matilda Persson, 21 år

#2 / / Sanna:

Du är så värd det, fortsätt att kämpa så kommer din första kusk seger oxå 😊

#3 / / Sanna:

Du är så värd det, fortsätt att kämpa så kommer din första kusk seger oxå 😊

Svar: Tack så mycket!
Matilda Persson, 21 år