/ Om mig / Sjukhuset&Sjukdomen / Stallet /

Det här trodde jag inte!

OK. Att jag skulle komma upp på hästryggen innan jag hann upp i vagnen igen det trodde jag absolut inte skulle hända. Men det är så att en sköterska frågade mig om jag ville testa rida någon dag och jag sa såklart ja. För er som inte vet så red jag innan jag blev sjuk, så när rullstolen kom in i mitt liv började jag istället köra av den anledningen att det gjorde för ont i benet för att jag kunna rida. Eller ja, jag har ju skrittat och ridit på både Bella och min kompis häst Pikanten någon gång ibland men inte mer än att skritta runt något varv runt ridbanan typ. Så det var ju såklart jätte spännande att få chansen att testa rida igen nu efter att jag amputerat. Få känna av skillnaden och liksom se om det fungerade bättre, som jag hoppades på. 
 
Sagt och gjort fick jag följa med sköterskan ut till Högbo Ridklubb där hästen Ryan's Topper står, en häst sköterskan tagit dit när hästen var fem år, och nu tror jag han var hela 25 år. En väldigt snäll och känslig herre som gjorde allt ringrostiga Matilda bad honom om. Kändes som jag hela tiden gled mot vänster, satt snett och konstigt men det gick bra. Jag har inte suttit på hästryggen på ett och ett halvt år och då skrittade jag bara runt på en åker. Sen kan jag väl inte påstå att vi gjorde så mycket mer än så idag heller men jag fick prova på hur det kändes, svänga lite mellan konor också avslutade vi med att ta några travsteg över långsidorna. Huur häftigt som helst! Ont gjorde det i höften och jag tror hela stumpen gav upp efter travet för det dunkar fortfarande som bara den i hela stumpen men det var de allt värt! För det gick faktiskt bättre att rida nu än vad det gjorde innan amputationen, otroligt nog. Och gör det ont men uthärdligt nu första gången, bara åtta veckor efter amputationen, bör det ju bara kunna kännas bättre och bättre sen. 
 
Så nu kan jag inte längre skylla på att det skulle vara något problem med varken balans eller smärta som jag tyckte förra helgen, hem å köra snabbjobb bara! 😉
 

#1 / / Anonym:

Asså så sjukt roligt 😍 Kul även att veta hur och när han kom till ridskolan! Jaa han är ju född 93 så gammal är han allt, men fortfarande med glimten i ögat och gör alltid sitt bästa. Topper är en riktig trotjänare! Vem är sköterskan ? man kanske vet vem det är, Sandviken är ju inte jättestort 😇 Hoppas du även fick bra upplevelse på högbo RK!! ❤️

Svar: Ja av det lilla jag såg av honom så verkar det vara en himla härlig häst! Tror hon jobbat som ridinstruktör länge (men inte nu som jag fattade det), så du kanske vet vem hon är!
Matilda Persson

#2 / / Sara Fryk :

Min kommentar , haha, glömde skriva namn 🙄☝🏼

#3 / / Sara Sundqvist:

Wow vilken kämpe du är💪🏻

#4 / / Malin Nilsson:

Häftigt! Och vilken fin hästing!

#5 / / yeskeepitsimple.blogg.se:

Wow så imponerande, du är en riktig förebild inom sporten!

#6 / / sjostrands.blo.gg:

Vad härligt det ser ut :D! Jätteduktiga ju. Underbar sköterska du måste ha. Ser ut som tinker :)! (underbara hästar!)

Svar: Ja verkligen! :D
Matilda Persson

#7 / / Hanna Karlsson:

Så underbart att få sitta på hästryggen igen! Glad för din skull! :-D

Svar: Tack, så himla kul!
Matilda Persson

#8 / / Anonym:

Asså du är fantastisk Matilda jag trodde inte mina, ja jag vet inte vad när jag läste detta. Du är en riktig kämpe!! Lycka till i framtiden.

Svar: Tack så mycket!
Matilda Persson

#9 / / Anonym:

Asså du är fantastisk Matilda jag trodde inte mina, ja jag vet inte vad när jag läste detta. Du är en riktig kämpe!! Lycka till i framtiden.