/ Om mig / Sammanfattning av tidigare år / Stallet /

Ett år att minnas

2017 var ett händelserikt år, minst sagt. Både gällande travet och fotograferandet men framförallt för mig själv. Otroligt mycket har hänt och jag tänkte i detta inlägg få med det mesta och bästa från det gångna året. Jag brukar ju egentligen dela upp dessa inlägg i flera olika delar,  men denna gång ska jag försöka få allt sammanfattat i ett enda inlägg (fast egentligen så har jag så mycket att skriva om och så mycket bilder att visa från året att jag hade kunnat skriva en hel bok, haha). 

Ponnytravet 
2017 var en av Linnsons och mina bästa säsonger tillsmmans, där vi säväl sänkte rekord som fick chansen att för förska gången starta i lopp som Gävles Lilla Pris, Lilla Silverörnen och Ponnychampionatet. Vi var även inbjuden till Norrbottens lilla Pris, sänke rekordet till under två minuter och stod som segrare på Hotingtravet såväl som bygdetravet, g&g loppet, klubbmästerskapet och Freddys Minne (mini hästrally). 
 
Som travtränare & kusk 
I det "stora travet" gjorde jag min andra säsong som b-tränare tillsammans med tre helt fantastiska hästar, jag har lärt och utvecklas och framförallt så har jag på vägen haft helt obeskrivligt kul tillsammans med både familj, vänner och nya bekantskaper. 

Linna, mitt första och alldeles egna kallblod, gjorde sin första säsong hos mig. Ingen vinst men tre tredjeplatser och rekordsänkning. Och det har med henne varit en resa bara i sig. Hon är en häst snäppet vassare än vad jag egentligen "klarar av", men jäklar vad kul det varit. Och vilken personlighet! Så mycket jag lärt, så mycket jag grinat, skrattat och kämpat för den där hästen. I min värld världens bästa kallblod och hon har nog mer kapacitet än vad matte har, haha.

Adventure blev under våren utdömd av två helt oberoende veterinärer men efter några härliga sommarmånader i hagen kom hon tillbaka på topp, blev tvåa med mig i sulkyn i comeback loppet i slutet av oktober och avslutar året som vinnare två månader senare! Det har varit en otrolig resa med henne och att äntligen få stå i vinnarcirkeln tillsammans med hästen som en gång startade upp allt, det är minst sagt mäktigt. 
Foto; Ellinore Kempe 
 
Greve tränade endast första delen av halvåret och hann sen endast göra fyra starter varav tre av starterna hade kunnat slutat med mycket bättre placering om vi inte fått krångel på vägen. Det är en himla härlig häst att köra som har mer att hämta bara han får lite bättre tur i loppen (kanske går bättre om han får byta kusk i år ;)). 
Totalt gjorde ponny & hästarna 34 starter, varav jag körde 7 lopp med varmbloden och 11 lopp med Linnson. Tyvääärr blev det ingen kallblodsstart för mig men det hoppas jag på kommer längre fram. Kanske redan i år, vem vet? Några fler bilder från året med hästarna ♥
 
Jobb, skola & privat 
Förutom hästarna så har jag under året pluggat på heltid med förhoppning om att våren 2018 äntligen kunna "ta studenten" från folkhögskolan med fullständiga gymnasiebetyg och behörighet. Jag har samtidigt jobbat som banfotograf på Hagmyren, skött deras sociala medier och varit med och byggt upp och skött deras nya hemsida. Jag har skrivit och gjort min första egenskrivna intervju & reportage till en tidning, och där just om Hagmyren och dess aktiva. Mina bilder har synts i tidningar som Travet, Travronden och Sulkysport. Jag har skaffat bil, delvis flyttat till lägenhet och fick "årets bragdpris" på Gävleborgs travgala. Jag har jobbat som förebildsledare på läger och jag tror jag nästan rest runt hela Sverige. Och varenda resa har lett till ett häst, eller två (eller hundra) . Hoting veckan, Axevallas trippelhelg, Elitloppshelg, Hästrally, Kallblodsderby, varm & kallblodskriteriet, Jämtlands Stora Pris, Åby, EM i ridsport, Strömsholmdagarna, Wenngarn, Auktioner, Generalmönstring. Med eller utan egen häst- Ja oj vad jag rest! Och kul har jag haft. 
 
Sjukdomen, benet & amputationen 
Men så mitt upp i allt detta har åter ett år gått där jag dagligen fått kämpat med infektioner som inte velat gett med sig i det sjuka benet. Med ett ben som konstant gjort ont, och varit ivägen. Jag har varit sängliggandes. Jag har varit på rehab. Jag har träffat nya läkare. Och så, tillslut. Bestämdes det att benet skulle amputeras.
22 november 2017 blev jag enbent och egentligen var det då mitt nya kapitel började, inte nu vid årsskiftet. De senaste sex veckorna har jag för det mesta endast legat i en sjukhussäng, och jag har gråtit av både glädje och sorg av det som varit och det jag har framför mig, och för det som är nu. Jag har fått kämpa som aldrig förr bara för att försöka ta mig tillbaka till där jag var förut. Och det är just det mitt 2018 ska gå ut på, komma tillbaka. Ännu bättre än förut. Mitt nya liv har precis börjat och jag ska lära mig leva det. Jag ska lära mig anpassa mig till det nya. Jag ska göra allt jag inte kunnat göra förut. Jag ska köpa mig en klänning (eller en hely ny garderob). Jag ska leva, jag ska festa. Jag ska köra massvis med häst. Kanske söka jobb. Och jag ska fortsätta resa, uppleva och lära. Jag ska efter alla dessa år upp på hästryggen igen. Och jag ska efter alla dess år lära mig att gå, igen.
Så mycket drömmar, så så många mål -  2018, jag har aldrig vart så redo  
2017
#1 / / Anette :

Wow vad det låter häftigt att lära sig gå igen! Kan tänka mig att det är något du ser framemot?

Är det tänkt att du ska få en protes och på sikt kunna gå utan kryckor? Svara bara om du vill så klart 😊

Svar: Ja tanken är att jag i alla fall delvis ska kunna ta mig fram med kryckor/protes. Är ju amputerad ganska högt upp och det är inte säkert att vi får det att fungera med protes, men testa ska jag absolut göra!
Matilda Persson

#2 / / yeskeepitsimple.blogg.se:

Wow vilket år du haft önskar dig en fin fortsättning på detta året🤗

#3 / / Vicktoria:

Önskar dig en fin fortsättning! Många härliga bilder :)

#4 / / Emma :

Hoppas du får en amazing år :)

#5 / / Nicki:

Hoppas du får ett super år 2018! 💓

#6 / / Nicki:

Hoppas du får ett super år 2018! 💓

#7 / / Jenny:

Wow vilket år! Vilken glädje att få sitta på hästryggen igen. Jag önskar dig all lycka till jag kan :) du är grym! 😃

#8 / / josefine:

gud vad stark du är! Du är verkligen en inspiration! hoppas du får rida en dag igen. Lycka till med allt <3

#9 / / Jennifer :

Vilket år! Jag är sjukt taggad på 2018 :D