/ Mølleslettens Linna / Om mig /

Första körturen efter amputationen, första steget tillbaka till sulkyn

Sist jag satt upp bakom en häst satt jag i sulkyn bakom Greve på Gävletravet, i mitt sista lopp innan amputationen blev av. Idag exakt nio veckor senare kändes 4km bakom Linna, i rockarden, rejält mycket svårare. Men j*klar va kul det var! 
 
När jag tänkte ut mig "plan" för att börja köra igen tänkte jag att jag först skulle börja med Linnson och sen "jobba mig uppåt" och tillslut kunna köra Linna. Men det blev inte riktigt som jag tänkt mig för jag startade såklart i fel ände och böjade med Linna! För er som inte följt bloggen så är Linna mitt kallblod, en jätte snäll men väldigt pigg och stark dam som det krävs såväl mycket styrka som, framförallt för mig, balans för att köra. Eftersom jag bara har ett ben att hålla emot mig med så är det lätt att jag glider framåt när hon tar i som mest. Men idag när hon skulle träna kunde jag bara inte hålla mig borta så vi selade på med rockarden så att både jag och Johan kunde åka med. Himla roligt att sitta upp i vagnen igen, men av 11km körde jag kanske 4km och det räckte gått och väl. Ont i stumpen gjorde det när jag fick spänna hela kroppen för att bromsa både mig och henne, haha. Så himla kul att vara tillbaka i vagnen efter alla dessa veckor men man kände verkligen hur mycket jag faktiskt tappat på de veckor jag varit sängliggandes efter amputationen. Även fast jag känner mig piggare för varje vecka så är väl kroppen inte helt återhämtad. Men ja, även om det var kul att bara sitta med så kändes det också hur lång bit jag har framför mig med. Jag hade hoppas på att kunna vara tillbaka och träna hästarna som vanligt rätt fort nu när jag skrivs ut nästa vecka, men jag får nog ta och köra lite egen rehabträning med superrusset Linnson och kanske smått börja smyga mig upp bakom Greve sen. Så får det ta den tid det tar. 
 
Idag var det -12 grader och att få chansen att köra efter perfekta vindervägar bakom världens bästa kallblod ger tillbaka så mycket kraft och energi som jag saknat på sjukhuset. Det får ta den tid det tar att komma tillbaka som vanligt men att idag kunna ta första steget tillbaka till sulkyn kändes verkligen hur bra som helst!  
Vägen tillbaka / travsport
#1 / / yeskeepitsimple.blogg.se:

Med din vilja och envishet så kör du lopp snart igen!😊

#2 / / Anonym:

Du är fantastisk, så j*vla grym

#3 / / Erika Pettersson:

Kul att du fick köra lite iallafall 😁