/ Mølleslettens Linna / Stallet /

Linna har flyttat in till Hagmyren

Kom på när jag skrev föregående inlägg att jag inte berättat för er här på denna blogg att Linna efter mycket om och men flyttade in till Hagmyrens travbana för ungefär en och en halv vecka sen. Anledningen till att jag flyttat henne hemifrån gården in dit är helt enkelt för att jag inte tycker det fungerar att träna till 100% här hemma på sommaren. Så från och med nu hittar ni oss där i Stall 20!  

Hemma har vi en 500m sandbacke som går att träna i. Annars har hon fått tränat efter byvägarna, som blir hårda som asfalt och är tillräckligt smala för att det är svårt att mötas med bilarna. Det, i kombination med ett hett kallblod och en matte som håller på att sladda ut genom kurvorna (haha), känns helt enkelt inte som någon bra kombination. Förra sommaren lastade vi och åkte de där ca 30minuterna in till banan för att träna på slingan var och varannan dag, men det tog otroligt mycket tid i att bara packa i och ur saker och koppla på släpet (då hade vi ju också alla tre storhästar igång), och dessutom behövde jag alltid ha med mig någon till hjälp. Också har jag på köpet ett kallblod som inte direkt älskar att åka transport och som helst inte vill åka själv. 

Så nu när hästhotellet har öppnat på Hagmyren fick Linna flytta in dit och det är verkligen perfekt för oss båda. Stallet är bra anpassat för mig, Linna står i sin hage bara någon meter utanför stalldörren och vi har bättre träningsmöjligheter med banan alldeles bredvid, samt att "Via-vägen" med backe och rakbana utgår från banan. Förhoppningsvis hittar vi snart någon träningskompis så hon får chansen att träna mot ett annat kallblod, istället för att springa mot en galopperande Linnson som hon gjort här hemma, haha. 

Det har varit en liten omställning för oss båda och Linna har förtom att flyttat ifrån Linnson och de andra hästarna här hemma fått flytta in på stall igen efter att ha varit lösdrift häst. Hon har varit, och är, otroligt fäst vid Linnson och det har märkts på henne när hon blivit själv inne stallet och inte haft sin "snuttefilt" Linnson med sig att hon blivit lite väl stressad där i början, han fungerar ju typ som lugnande för henne annars haha. Vi hade med honom igår när hon åkte iväg och startade och hon hade nog helst velat haft honom i trygt förvar bredvid sig hela tiden. 

Planen är att Daffy flyttar in när hon fått lite mer grundträning. Linnson får vi se hur jag gör med, han kanske bara får flytta in för att vara med Linna, och LH beror det lite på om hon tar sig eller inte. Men snart ska vi kolla om hon är dräktig, och det ska bli såå spännande! 

#1 / / Erika Pettersson:

Skönt o ha bättre träningsmöjligheter 😊

Svar: Ja verkligen!
Matilda Persson, 21 år