Tack för allt, Greve E

Greve kom till mig för två år sedan. Jag köpte den då åtta åriga valacken helt osedd tillsammans med min pappa och bror, helt övertygan om att han var den häst jag sökte efter. Jag fastnade för honom i den stunden han klev ut från bussen på gården och likaså gjorde resten av familjen. Han har verkligen charmat oss alla, hästintresserad eller ej. Och han var precis den häst jag sökte efter - den perfekta amatörhästen. Han hade stått i proffstall hela livet, vunnit lopp på V75 och varit på topp, men ledsnat och ville komma till ett lugnare mindre stall. Vilket vi kunde erbjuda, och vi blev perfekt för varandra.
Han blev vår läromästare såväl på banan som i träningen och inte en dag har det gått utan att man kunnat glädjas utav påhittiga, gosiga kille i stallet. Men resan vi gjort har inte varit enkel och det har inte bara varit en skada som kommit emellan. I vintras/våras hittade vi pålagringar i kotan på honom och bestämde oss för att ge honom en sista chans med ny behandling. Han älskar trots allt fortfarande att tävla och träna och skulle kunna fortsätta vara en bra läromästare om det så vore i ett litet provlopp eller om så ett ynka breddlopp. 

Vi har sedan dess tränat på lugnt med förhoppningar om att kunna starta igen senare i sommar. Men när jag kom hem från Elitloppshelgen, alltså för rätt precis två veckor sedan, så hittade jag en liten svullnad över senan på vänster framben.. Så förra veckan åkte vi in och lyste benet och mycket riktigt var det senan, igen. 2016 fick han efter ett montélopp först en liten bristning i senfästet, men som senare blev en skada på ringbandet. Denna gång har han, förmodligen i en lek i hagen, pajjat både kotsenskidan och senorna på samma ben som förra gången. 
 
Vi sa i våras att vi skulle ge han en sista chans att det käns som att den chansen nu har gått. Greve är tio år, han har en fantastiskt tävlingskarriär bakom sig och jag är så himla lycklig över att jag fått ha honom i träning de senaste två åren och jag är så glad att vi i alla fall fick åtta starter med honom på hela den här tiden. Han har verkligen varit guld och jag har aldrig känt mig så säker i sulkyn som jag gjort bakom honom. 
 
Men, ibland kommer man till den punkten där det inte längre är värt att kämpa vidare bara för att kunna ta sig ut på banan. Greve har haft sina toppdagar och det börjar nu bli dags för honom att gå i pension från travet och få leva livet som bäst i sin stora gräshage. Denna kille har gett såväl oss som så många andra så mycket glädje i vagnen och förtjänar en värdig pension. Men en häst med mer otur än denna vet jag inte av och det känns så förbannat tråkigt att han inte längre håller. Men jag fick min sista start med honom helgen innan amputationen i höstas, och det är jag så glad över att vi trots allt hann med. 
 
Så Greve tack, tack för allt du gjort och gör för mig. Njut nu där ute i hagen❤ 
#1 - - Anonym:

Hoppas han får ett fint liv som pensionär❤!

#2 - - Rebecca Adnell:

Älskar sista bilden! ♥

#3 - - Erika Pettersson:

Åh ❤️ Så fint skrivet av dig om honom!

#4 - - emma:

vad fint du skriver