/ Om mig / Sjukhuset&Sjukdomen /

Tillbaka på sjukhuset

Så nu sitter jag här igen. I "min" säng, på "mitt" rum. På avdelningen jag spenderade några månader på i vintras. Och även om jag skrevs ut i slutet på januari så känns det precis som om jag nyss var här. Som om ingenting har hänt, samtidigt som det känns som att det är ett helt liv sedan jag låg här och knappt tog mig upp ur sängen. Men huuur kan det liksom ha hunnit gå fem månader sen jag var här sist? 
 
Jag är nu på rehabmedicin avdelningen i Sandviken för att följa upp sedan rehab tiden efter amputationen i vintras, se vad som gått framåt och hur vi ska planera framtiden. Jag kom hit imorse och får åka hem redan imorgon. Vilket är väldigt skönt, en till sjukhus period har jag inte lust med. 
 
Och sen är det väl lite galet hur mycket som hänt senaste halvåret, det inser jag ju nu när man väl sitter här. Fyra galor, seger med Linna, massa häst, jobb, skola, extra kurser, vänner, träning och trav. Jag har kört sju ponnylopp och ett storhästlopp. Och den där lugna perioden jag planerade att ha efter amputationen försvann helt, men det är väl kanske det som gjort att rehabet gått så pass bra. 
För nu sitter jag ju här. Klar med skolan, stark i kroppen och så jävla redo för framtiden. Och sjukhusteamet är överrens om att det är en sak som gjort att jag ändå tagit mig hit, och det är just hästarna - och körningen. Jag har alltid sagt att hästarna är bästa medicien och det har det verkligen varit den här tiden. Jag var uppe på hästryggen och i rockarden knappa en och en halv månad efter att benet amputerades och sen jag kom hem från sjukhuset har det varit full fart med körningen. Det har gett mig en grym bålstabilitet och balans, och det har hjälpt stumpen läka. Samt fått mig aktiv och såklart, glad. 
 
Så vad har vi kommit fram till idag? Min rygg som varit sned som bara den förut är nu helt rak, jag kan gå 60m (men en paus på mitten) med kryckor utan problem, balansen är bra, bålen stark och lilla stumpis mår trots smärtan bra. Allt har läkt ihop fint, ärret ser bra ut och vill jag i framtiden prova protes tror de inte att det ska vara några problem. Och mycket bättre bedömning än så kan man väl inte få?