/ Greve E. /

För dig ger jag allt

Denna vecka har det blivit två vändor till kliniken för Greve. Han har röntgats och vi har äntligen fått svaret vi letat efter sedan i somras. Och det känns faktiskt vädligt skönt. Vi har behandlat om och tränat, för att sen ställt av och behandla om igen. Han har aldrig varit halt men han har liksom nickat till lite i lägre farter, för att sedan kännas kanonfin så fort tempot skruvats upp. Och så efter starten i slutet av november behandlades Greve för tredje gången under det året. Under tiden jag var på sjukhuset vilade han först och när Johan sen körde igång honom guppade han fortfarande, så det blev åter igen vila tills jag kom hem från sjukhuset och började köra. Och första riktiga träningspassen jag körde med honom kändes han jättefin, för att sen falla tillbaka som vanligt.
 
Så i måndags när vi var in till veterinären blev det röntgen av benet och det visade sig att han har pålagringar i kotan. Det är inget som "växer" mer just nu och det är inget som uppkommit nu utan något som varit sedan förut (hur länge vet jag däremot inte). Och visst Greve är 10 år, han får bara starta på travet i två år till. Han har sprungit in en halv miljon och vunnit V75. Han är fantastisk i psyket och den absoluta bästa amatörhästen man kan tänka sig. Men att kosta på honom en operation känns det inte läge för. Han har haft sina glansdagar. Men att bara ge upp honom kan jag inte, eller ja ingen av oss tre vill väl det. Greve är absolut bästa amatörhästen, och bästa hästen för mig. Eller min bror den dagen han tänker ta licens. Och när Greve väl fungerar så är han en jäkligt läcker häst på tävlingsbanan, och kan absolut ge mer. Om han får chansen. Så det ska han få! 
En operation är det som sagt inte läge för. Men han ska få testa en behanding där han behandlas med sitt eget blod (IRAP behandling). Första behandlingen gjorde han igår och nu ska han in två gånger till (en behandling per vecka) och göra samma sak. Så det här blir lite sista chansen för honom och jag hoppas verkligen att det fungerar. 
 
Det finns säkert hundratals snälla "amatörvalacker" där ute vi hade kunnat "bya ut" Greve mot och pensionera honom, men att ge upp hoppet och bara ställa han i en hage för att ruttna har jag inte hjärta för. Inte fören vi testat alla andra alternativ.. Han har gett så mycket till mig och jag vill ge det bästa tillbaka till honom. ♥
#1 / / Anonym:

Hoppas allt går bra med honom <3 Men varför får han bara starta 2 år till? :)

Svar: I travet får endast varmblods killarna starta tills året de fyller 12 år. 11 år för stona. :)
Matilda Persson, 21 år