/ Greve E. / L.H Adventure / Linnson / Mølleslettens Linna / Stallet /

Träna häst, häst, häst, häst

Igår var det full fart i stallet när alla hästar skulle tränas. Jag har kört max två hästar om dagen sedan amputationen men igår tog jag alla fyra (Daffy borträknad då Johan tränar henne själv). Riktigt kul att kunna vara igång mer och mer och en dag i vagnen har jag absolut ingenting emot. Speciellt när hästarna är så fina.
 
Linna var först ut och hon fick springa snabbt. Suuperfin var hon! Pigg också, så matte fick träna varenda muskel i kroppen, haha. När hon tar i och drar iväg glider jag framåt i vagnen eftersom jag inte har högerbenet att spjäla emot med och just det har jag haft mest svårt med sedan benet togs bort. Jag hade ju inte stöd förut heller och hade samma problem då, men det märks i kropp och muskulatur att ett stort ingrepp gjorts och att man i stort sett bara legat i en sjukhussäng i två månader efteråt. Meen det blir väl bättre med tiden och fram tills dess får Linna ha kul med stackars matte, haha. 
Vi tränar på några veckor nu så blir nog nästa lopp inte förens den 24 mars. Ska bli kul att se vad hon har att ge då! 
 
Adventure skulle bara ut och jogga men hade nog velat sprungit fort hon med för hon bjöd på lite glädjeskutt! Var lite över ett och ett halvt år sedan hon sparkade sist så jag blev lite överraskad, jag hade liksom hoppats på att hon typ glömt bort hur man gör. Men det var två snabba och glada skutt sen var det bra. Så tror nog mest hon var överaladdad och glad över att solen tittat fram. Väldigt fin och lugn efter det. Vi ska träna på några veckor till så hoppas jag på att det är jag som sitter upp som kusk i loppen nu i mars! Jag har kollat ut några bra lopp åt oss så vi får väl se när vi gör comeback tillsammans. :) 
 
Greve joggade strax över milen i lugnare tempo. Han är en riktig gosgubbe och som man bara kan "mysa runt" med efter vägarna. Efter loppet jag körde med honom i november har han bara tränat och vilat om vartannat och vi får väl se när det blir någon start igen. Greve blir 10 år i år och han kanske inte är den atlet han en gång varit men sålänge han tycker det är kul så får han fortsätta träna och göra någon start då och då. Önskar däremot det vore lite mer starter än vad det varit, han är en riktig läromästare och perfekt för mig som inte kört så många lopp. Med lite tur kanske det i alla fall blir ett bygdetravlopp för oss denna månad. 
 
Sist och absooolut minst ut var Linnson. Det blev bara en snabb vända på 6km innan det blev mörkt men han sprang på bra. Han har haft energi så det räcker och blir över sedan jag började köra igång honom igen när jag kom hem från sjukhuset. Fattar inte hur det kan finnas så mycket energi och kraft i en sån liten kropp, haha. 
Sen har jag väl ingen riktig plan åt honom just nu. Vi ska väl träna på och se lite hur det blir. Jag har sagt i säkert tre säsonger nu att det ska bli min sista ponnysäsong och och var hela säsongen ifjol inställd på att det skulle bli min sista tävlingssäsong som ponnykusk. Men sen blev ju Linnson förkyld där på hösten så jag fick ju aldrig köra "mitt sista ponnylopp", samt att vi under året hade jäkligt kul så det är ju lite svårt att sluta med. Samtidigt som jag känner mig samtidigt alldeles för gammal för att sitta och tävla B-ponny, haha. 
Aja, träna på ska vi göra iaf så får vi se sen. Han har så himla mycket mer att hämta på tävlingsbanan så tävla ska han absolut göra! 
#1 / / Sanna:

Vad kul att ha så många att köra i fint väder. Roligt att du är tillbaka i vagnen ochså. Har du kört Daffy något? Är tanken att du ska träna henne ochså längre fram? :)

Svar: Ja verkligen! Jag har inte kört Daffy ännu men såklart det är tänkt att jag ska kunna köra henne i framtiden. Precis som att Johan hjälper till med mina ska jag kunna hjälpa till med henne. Men jag tänker inte köra henne förens hon känns "säker" nog för mig att sätta mig där. :)
Matilda Persson, 21 år

#2 / / Anonym:

Då ska jag göra dig glad ;-) Greven är 10 år ja såg i tisdags en 9 åring komma tillbaka efter lång frånvaro och vinna på en 13 tid på vinterbana ;-) visserligen i breddlopp men han var så jäkla fin! Samma en häst här som är 12 år vann lopp för inte så länge sedan 😉 Så tycker han de är kul starta!