/ Om mig / Sjukhuset&Sjukdomen /

Maj månad och livet på topp

Jag måste uppriktigt sagt säga förlåt för den helkassa uppdateringen. Och jag vet att det är en dålig ursäkt, men ärligt talat så har jag med garanti aldrig i hela mitt liv haft så mycket som jag har haft att göra den här våren. Det är full fart från tidig morgon till sen kväll och jag hinner knappt med mig själv däremellan. Den här våren har jag för första gången i mitt liv fått prioritera om från saker som får mig att må bra till saker som blir måste först. Plugget, som jag fått läsa upp massa missade uppgifter i , har fått gått först. Extra kvällskurserna på det och däremellan extrajobb, hästarna, blogg(ar),hemsidor och så den egna träningen och rehabiliteringen.
 
Jag har de senaste åren alltid blivit tvungen att tagit pauser från allt i livet i och med infektioner och smärta, så det egna måendet och det som fått mig att må bra däremellan har varit det som blivit prio, för att orka med allt annat.Efter amputationen så tänkte jag att det var exakt så jag ville ha det nu första tiden, att bara fokusera på det som får mig att se framåt. Och så har det absolut blivit, precis som att det blivit så mycket, mycket mer.
Sen jag kom hem från sjukhuset för tre månader sedan har det varit full fart och jag tror det blivit lite det som blivit min rehab. Mitt sätt att tänka bort den nya smärtan och lite glömma bort, men samtidigt lära sig, det nya livet. För på något vis känns det exakt som förr, och på ett vis känns allt så nytt. Så annorlunda.
Jag behöver inte längre de där rena sängdagarna några gånger i månaden på grund av infektioner och hemsk smärta och jag behöver inte längre undvika att åka på saker för att jag vet att mitt infekterade ben luktar pyton. Behöver inte längre oroa mig. Det finns inte längre några gränser, inget som säger stopp. Inget som kan hålla mig tillbaka.
Men visst, ont har jag nu med, absolut. Och att lära sig den nya smärtan har inte alla dagar, eller hemska nätter, varit så roligt. Men så länge jag gör saker så går det bra. Jag mår bra av att vara aktiv och "glömma bort" hela situationen och smärtan. Så det har blivit min rehab. 
 
Men nu är det bara två veckor kvar. Om två veckor tar jag "studenten" och fram tills dess får schemat fortsätta vara fullpackat. Idag (ja om fyra timmar) ska jag upp å hinna träna häst innan det är dags för skola, efter skola blir det jobb och efter jobb blir det restaurang med tjejerna. Lördag ska fyra hästar köras, sen fota på V75 på Gävletravet. På tisdag är det avslut på eget företagarkursen. På onsdag och torsdag jobbar jag på Kistamässan i Stockholm och sen är det äntligen dags för Elitloppshelg! Tre dagar med trav, foto och fest. Som jag längtat! Veckan efter är det är det eventuellt ny start för Linna, jag ska tillbaka till STHLM igen för Paraträff på torsdagen, på fredagen går jag ut skolan och på lördagen jobbar jag på travet (och emellan allt det där ska hästar skötas och tränas tillsammans med jobb, sista sakerna i skolan osv). Men sen, sen är jag fri. Fri från skolan och fri att satsa på mig själv, mitt stall, min blogg och mitt företag till 100%. 
/ Mølleslettens Linna / trav /

Dagens lopp på Hagmyren

Idag var det dags för Linna att starta igen! Ett långlopp, vilket jag tycker är den perfekta distansen för henne. Motståndet var dessutom kanske lite tuffare än vad hon var van vid men jaa vad ska man säga, jag kommer nog aldrig bli klok på den här hästen! Absolut, tempot var lite högre nu än vad det varit i vinter men det är ändå tider jag vet att hon klarar av om hon går felfritt. Men istället för det så galopperade hon utan anledning efter ca 500m och var sedan ute ur matchen. Otroligt tråkigt för hon tränar som vanligtpå så sjukt bra och jag vet vilken häst jag har, vilket otrolig kapacitet som finns inne i henne men som jag inte kan få fram tills det blir lopp. Vad gör man egentligen åt det här? Jag blir gaaalen! 
Dessutom var hon högbrunstig idag och, för ovanlighetens skull, rätt så lugn. Vilket hon i år blivit under brunstveckorna. Hon är ju en häst som föddes till träningsnarkoman och tar alltid i lite mer än vad hon egentligen behöver. Men i år har hon kommit på att hon ska brunsta som bara den och under de veckorna är hon så lugn och fin att köra, haha. Tyvärr kan man inte skylla dagens galopp på det.. (men hon kanske säger att hon vill bli mamma, haha) 😅
 
En sak är då sääkert och det är att jag vet att jag har en stjärna den dagen allt fungerar. Och fram tills dess får jag i alla fall nöja mig med att jag har det finaste kallblodet men kan tänka sig. 💞
... Och jaa knäkapporna sitter helt åt helvetttee 
/ Foto / trav /

En heldag med ponnytrav

Efter att ha vi har gått från att ha jagat sponsorer och fixa priser till att göra i ordning program, packa goodiebags och slutligen ställa fram allt på plats imorse så var det idag äntligen dags för vår årliga ponnytravdag här på Hagmyren. Mycket pyssel har det varit på vägen, men superkul har vi haft och likaså idag. Långdag blev det även idag för mig när 12 lopp skulle fotas och jag tycker det är såå kul att fota ponnytrav, det är så himla mycket glädje. Tårar över att komma tvåa, lyckorop och segergester när man vinner och alltid lika glada ansikten i vinnarcirkeln. Så kul att se (och så kul att fånga på bild😄)! 
 


Även Linnson och jag startade i ett lopp. Roger N Olssons Minneslopp och ja, det var väl inget lopp att hurra över direkt. Tror nog vi galopperade mer än vad vi travade, haha. Vet faktiskt inte vad som var felet idag. Han var mest överladdad och lite grinig typ. Ville inte alls lyssna på matte utan körde sitt egna lilla race. Men han har ju helt ny balans som han inte fått springa in sig i riktigt än så man kan ju skylla på det i alla fall.. Annars var han fin mellan galopperna. Farterna finns så än ger vi inte upp. 😇
Fick ingen bild på mig själv i vagnen under loppet men här är i alla fall en på Linnson från värmningen, med Therese i vagnen. 😃
 
Sen vill jag passa på att säga TUSEN tack till alla er sponsorer som såg till att denna dag blev så pass lyckad som den blev. Vi är såå tacksamma och glada över att ni valt att hjälpa oss att få till den här dagen! 💕