/ Om mig /

En vecka som förebildsledare på ett ungdomsläger

Sist jag skrev något här satt jag på tåget ner mot Stockholm och nu i skrivandets stund, drygt en vecka senare, sitter jag på tåget uppåt i landet igen. Och jag vet inte riktigt hur jag i en och samma lilla text ska få ihop alla aktiviteter, tankar och händelser som varit denna vecka.

När jag som 14 åring åkte på ett läger som RG anordnade hade jag, trots att jag suttit i rullstol sedan jag var 11 år, aldrig någonsin träffat en människa som använde sig av rullstol i vardagen (som inte var typ 90 år gammal). Jag visste ingenting om vad man klarar av att göra när man sitter i rullstol, men jag trodde däremot jag visste allt om vad man inte kunde göra (men som man visst kan, visade det sig rätt fort). Jag lärde mig om rullstolens alla delar och körteknik för att lättare ta mig framåt, men framförallt så såg jag hur jävla enkelt livet kunde vara. Och hur kul man kunde ha. Livet för mig var som svårast i den åldern och det jag lärde mig, personerna jag lärde känna och saker jag fick se den veckan är mycket jag för med mig än idag i livet och vardagen.
Och även om jag nu 7 år senare är tillbaka på ett liknande läger från RG, och det nu är jag som är förebildsledare, så kan jag inte påstå att jag lär mig mindre. Jag är så sjukt inspirerad av alla positiva, drivna människor och jag är så jäkla glad att jag hittade till just RG.

Denna vecka på Bosön har vi bland annat (och bokstavligt talat) klättrat på väggar, kört bollsport, cyklat och vi har tränat gym. Vi har även rullat ut i skogen över rötter och stenar och kämpat oss upp för långa, branta backar såväl som vi suttit på backen och putsat rullstolar. Också har vi haft jäkligt kul! Riktigt roligt ledargäng och riktigt grymma, roliga och helt sjuk duktiga ungdomar.

Förebildsledarna på lägret jag var på för x antal år sedan inspirerade mig så in i bomben och om jag bara en gnutta kan inspirera någon annan så mycket som de gjorde för mig då så skulle jag kunna göra om detta var dag för resten av mitt liv.

Tack ALLA för denna vecka! 

 
#1 / / Cecilia:

Kul att hänga med på alla dina härliga äventyr, både med och utan häst. ;)

Svar: Tack! Kul att höra :D
Matilda Persson, 21 år

#2 / / ❤:

Asså blir så imponerad av dig och du är en stor förebild för alla 💖💗

Svar: Tack! <3
Matilda Persson, 21 år