Första dygnet

Igår pussade jag med gråten i halsen hejdå på alla hästmular där hemma innan jag satt mig i bilen för den långa färden ner hit till Fågelmara. 74 mil ner i landet tog med x antal stopp under vägen rätt så precis 11 timmar. Så Det Är Väldigt Långt Ner hit! Det har jag då kunnat lista ut. 😂 
 
Det var många blandade känslor på vägen och igår var det verkligen sjukt jobbigt att lämna allt där hemma, samtidigt som det kändes så galet spännande att se allt här nere.
Och första jobbdagen här nere idag har varit rätt tuff den med, det kan jag inte säga emot. Jag har fått 6 st passhästar i ålder mellan två och sju år.  Varav fem av dem höll på att skita ner sig när de först såg rullstolen i morse, haha. Men efter lite knep så fick jag på de grimmorna och kunde leda ut de i hagarna och skrittmaskinen. Efter det skulle boxar mockas (tjockt, tungt torv som rullstolen bara älskade att fastna i) innan det för mig blev tre körturer med nya bekantaskaper, två turer kördes i "backen" (en väldigt gullig kulle om man jämför med bergen vi har att köra på hemma där det antingen bara går rakt upp eller rakt ner hehe) och sen avslutningsvis en tur på rakbanan. Sen var det pyssel med passhästarna och tvätt av allt som blivit skitigt som gällde innan dagen var klar. 
 
Och för att sammanfatta första dagen lite kort så tycker jag trots allt att allt faktiskt har fungerat bra, men allt jag gjort, trots att jag har färre hästar än de andra, tar lite längre tid än vad det tar för de andra i personalen. Det är väl dels för att jag inte kan rutiner och hästar, men även rullen drar ner tempot något - speciellt då när mina fyrbenta kollegor kommer på att de ska vara rädda för mig, haha. 😅 Men sjukt häftig anläggning och annorlunda natur mot vad man är van vid, massvis med fina hästar och trevliga arbetskamrater. Så det känns bra! 
 
Lovar att fixa mer och bättre bilder på såväl anläggningen som hästarna senare under veckan!