Tänk att det snart gått ett år..

Tänk att för ett år sedan satt jag här och med en stor klump i magen. Jag hade precis fått reda på att mitt ben skulle tas bort bara någon vecka senare och hela livet skulle därmed stannas upp och planeras om. Jag var mitt upp i studier och alla fyra hästarna var igång på tävlingsbanan. Jag var så galet nervös och verkligen så, så rädd. Rädd för smärta, rädd för hur det skulle kännas, rädd för framtiden - och så himla himla rädd för att det skulle leda till något ännu värre.. Men om jag bara visste hur bra det ändå skulle bli! Tillslut.. 
 
Året har minst sagt varit omtumlande och en riktig jävla bergochdalbana. Jag har upplevt mina värsta och bästa stunder samtidigt som jag lärt känna mig själv och min omgivning på ett helt annat vis. Jag har vuxit som människa samtidigt som jag aldrig tidigare känt mig så sårbar, arg och ensam. Jag har fått lära mig leva med en ny smärta och ett nytt tillstånd och bara det har varit långt ifrån enkelt, samtidigt som operationen gav mig så himla många fördelar i livet jämfört med vad benet dragit ner mig tidigare.  
 
Det känns faktiskt lite smått galet att det snart gått ett år, för det känns som det var igår jag satt här med brevet med datumet i handen och inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen. Men det är ändå så himla mycket som hänt det senaste året och så mycket kul jag fått chansen att vara med om. Jag blev trots två månader på sjukhus efter amputationen klar med studierna i tid samtidigt som jag startade upp egna firman och började jobba, jag gick extrakurser och jag började köra lopp, tre av tre starthästar har vunnit lopp, jag har rest en massa - och kört en massa häst, och jag har blivit nominerad och prisad på gala. Och jag har kunnat sökt jobb, och jag har fått heltidsjobb. Drömjobbet. 
Jag har jobbat mig upp på toppen, ramlat tillbaka ner och tagit mig upp igen. Och det där nya kapitlet ni minns jag skrev om ifjol blev verkligen ett nytt kapitel för i stort sett inget i livet ser idag ut som det gjorde för ett år sedan. 
Och snart, snart är det dags att börja ännu ett nytt kapitel. Med ny stad, nytt boende, nytt jobb - och nya hästar.
 
#1 - - Erika:

Du är en enormt stark och modig person. 😊
En inspiration till många andra att aldrig ge upp utan kämpa för du är en kämpe o sprider det vidare.

Svar: Tack! <3
Matilda Persson, 21 år

#2 - - Johan "Moderjohan" Mårtensson:

Skoj med förändring, lycka till :)

Svar: Tack!
Matilda Persson, 21 år

#3 - - Ingrid Andersson:

Beundrar Dej. Hoppas Du kommer att trivas på Din nya plats Hälsningar Ingrid.