Tredje dagen

Onsdag och tredje jobbdagen i stallet hos Fredrik Persson! Jag har hunnit komma in mer i rutinerna, lärt känna mina passhästar lite mer och hästarna har accepterat mig mer och mer och har insett att jag trots allt inte är så farlig (jag bjuder ju liksom till och med på morötter). Mina passhästar får jag in och ut från hagen, jag mockar, tömmer skottkärran, selar, kör, duschar och fixar liksom det mesta man behöver kunna i ett stall själv. Vissa hagar tar jag mig däremot inte fram till pga sanden och det är lite klurigt att få in hästarna i skritt maskinen. Men någon lösning på det ska jag nog allt komma på med! Jag hänger trots allt med rätt så bra i tempot (om man bortser från mockningen) även fast jag i många saker får jag jobba bra mycket extra än en ”vanlig gående” för att klara av att utföra. Men det visste jag ju redan om när jag åkte ner.

Roligt är det i alla fall, tiden går fort och jag överlever trots en något övertrött kropp och hemlängtan till mina egna fyrbena där hemma. 💞


Här är lite bilder från gården och på några av de ca 60+ hästarna som står här; 

Några av hagarna går ner mot havet 
Stora stallet 
Här ute är min stallgång. 😃
Alla hagar är stora och fina och alla hästarna har minst en hagkompis att busa med om dagarna. 
En del från stallet från andra hållet. Även här ser ni min stallgång. 
Och här ser ni det berömda foderbordet! Ett smidigt sätt att fodra hästarna på som även gör att man slipper matrester i boxarna och alla hästarna får chansen att se och äta tillsammans. 
#1 - - Martin Skwirzynski:

Lite annan natur i Kalmar än hos JOP i Hudik! :)

Svar: Men verkligen, haha!
Matilda Persson, 21 år

#2 - - Cecilia:

Du tar så härliga bilder. Man får energi av dem ;)

Svar: Tack, kul att du gillar dem!
Matilda Persson, 21 år

#3 - - Anonym:

Trodde att så stora proffsstall hade möjlighet till effektiv mockning (med maskiner eller annat automatiskt system). Eller är det bara uteboxarna som mockas för hand?

Svar: Alla boxar mockas för hand. :)
Matilda Persson, 21 år