/ Foto /

Klättra på stenmurar och hoppa på ett ben i skogen

Först och främst tänkte jag bara be om ursäkt till alla er som klickar in er här varje dag utan att det kommer upp nya inlägg på flera dagar. Förklaringen är dock enkel och det är helt enkelt att det inte händer så mycket skrivbart i vardagen nu för tiden. Livet går lite upp och ner i allt och för tillfället är det mest bara.. lugnt? För en gångs skull (och tråkigt nog haha). Jag söker jobb, jag kör någon häst, mockar någon box och fotar lite däremellan. Men fortsätt kolla in, lovar att uppdatera er om allt kul. 💕
 
Dagens fotojobb blev en heldag med Therese för att fota lite porträtt. Det hör verkligen inte till vardagen att jag fotar människor, om man bortser från några enstaka tidningsuppdrag eller någon dokumentär bild från typ ett barnkalas, så händer detta i stort sett aldrig. Jag är alldeles för dåålig på det helt enkelt. Så det är bra att ha en kompis att öva med! 
Idag blev det även en liten extra utmaning med att klättra med kryckorna ut en bit i skogen, med stora kameraväskan, kamera, stativ och allt det dära, för att få den där "perfekta bilden". Blev några roliga skratt och det måste nog sett rätt roligt ut när jag stod där lutad och vinglande mot ett träd medan vi fotade. Allt för den bra bilden, haha! Och lyckan över att bara kunna lämna rullen efter vägen och ta sig den där lilla biten ut i skogen är rätt häftig. Om vi hade gjort samma sak för ett år sedan hade jag fått krypa fram, eller helt enkelt bara valt ett annat fotostäle. Helt enkelt dagar som dessa man kan reflektera lite extra över allt som förändrats.
 
När bilden här nedanför togs stod jag lutad mot trädet med stativet framför mig och kryckorna hängades mot ett annat träd. Som ni kanske ser så är inte miljön så rullstolsvänlig, direkt. 😝
 
På bilden här under gick det enkelt att ta sig ner till fotoplatsen, svårare att ta sig därifrån (sååån jobbig backe). 
 
När dessa bilder togs hade jag bara klättrat upp på en stenmur med rullstolen, no problem.. typ. 😂
 
Dessa tre togs bara i skogen mellan stranden och parkeringen. Enklaste miljön för dagen, hehe 
 
#1 / / Martin Skwirzynski:

Bra jobbat! Du är en riktig kämpe och gör ett otroligt jobb som tar dig ut till dina ställen.
Modell och porträtt har jag plåtat i mer än 30 år så jag vet att det inte är så lätt, det är väldigt mycket som ska stämma. Men det enda jag vill påpeka om de här bilderna gäller de två första. Du lägger väl märke till hur dominerande texten på tröjan är? Den suger åt sig uppmärksamheten som en magnet och gör att man tappar bort både människan och omgivningen!
De andra bilderna innehåller både känsla och värme och de gillar jag verkligen! Så om du vill ha något tips av en gammal kalkig gubbe så är det att undvika spräckliga tröjor eller med text.
BRA JOBBAT Matilda!

Svar: Tusen tack för tipsen Martin!
Matilda Persson, 21 år