En händelserik dag

Idag har vi varit ut på en riktig utflykt runt i den södra delen av landet! Vi har gjort allt mellan att kolla på äppelträd i Kivik till att göra studiebesökt hos Lutfi Kolgjini, klättrat i berg och spanat efter vilda djur i Eriksberg. Också en hel del där emellan. Bilderna får berätta mer!

Dagens första stopp blev i Eriksberg på deras Safaripark. Många fina djur! Andra stoppet blev på Fridens gårdskrog för att äta fin pizza bland äppelträden. Galet mycket folk och vi fick vänta på maten i över en timme. Men god pizza i fin miljö får väl kompensera den tiden..

Tredje stoppet blev i Stenshuvuds nationalpark. Planen var att jag skulle ta mig till toppen för att fina bilder och vi frågade de som jobbade om vägen upp var rullstolsvänlig. Svaret blev att vägen var platt och att det ”knappt märktes att det lutade” och jag kan säga att jag är rätt så jäkla övertygad om att de själv aldrig gått vägen för det var ju bra i typ 200m. Sen blev det en brant uppförsbacke med stenar och rötter att klättra över. Tog mig 400m upp för backen och hade där och då endast 200m kvar, men vägen blev bara värre och som ni ser på bilden här nedan - så var vägen knappt gå bar. Knappast rullbar. Så jag vände ner igen och skickade istället upp mamma för att ta en bild på utsikten. Fick även lite fina bilder på mamma och pappa efter vägen.

Efter det styrdes bilen mot Kivik och äppelmusteriet. Med köpes det riktigt goda äppeldrycker!
 
Mandelmanns hade stängt. :( 
 

Sen styrdes färden genom Simrishamn ner mot Tomelilla. Stället som varit målet med hela resan. Det började helt enkelt med att jag såg skylten Tomelilla när jag var på väg ner till Falsterbo. Pratade då med pappa om att jag skulle vilja åka dit och då sa han att jag skulle vänta med det tills han kom ner. Så på det viset fick det bli. 
Tomelilla i sig är väl egentligen inget att se men Bella, min första ponny, är född på en gård där och hur konstigt det än kan låta så ville jag se vart ifrån hon kommer ifrån. Så det var egentligen hela anledningen till att vi från början bestämde oss för att ta den här turen. Bella är 25 år nu och hon har varit med mig sedan jag lärde mig rida när jag var 6-7 år. Så den ponnyn betyder minst sagt mycket för hela familjen.  Vi besökte även Tomelillas ponnytrav banan. Så liten och så mysig! Avslutningsvis tog vi en sväng förbi Vomb och Stall Kolgjini. Så stor gård. Känns som att det aldrig tar slut på hagar och stall, haha. Lätt en av de häftigaste gårdarna jag sett i Sverige.