Tre år sedan första loppet kördes

För exakt tre år sedan lastade jag på Adventure på transporten för att bege oss till Gävletravet. Mitt premiärlopp skulle köras och det hela var, minst sagt, hårt bevakat av media. Vilket inte direkt gjorde en redan nervös Matilda ännu mer nervös, haha! Lokaltidningen var med och sände live, Kanal 75 spelade in reportage, på skolan hade de satt upp livesändningen på storbilds tv, det var journaliser från såväl radio som aftonbladet och andra tidningar på plats och flera fotografer surrade runt i stallet. Jag körde den dagen mitt första travlopp, och fick därmed vara med och skriva travhistoria i och med att jag blev Sveriges första rullstolsburna travkusk. Galet kul! Även om det inte var något jag tänkte på just då. 
 
Folksamling utanför stallet efter loppet 
 
Loppet gick ju däremot lite åt helvete, kan man väl kanske säga. Orutinerade jag som startade mot proffskuskarna blev hängande i tredjespår i starten och hamnade längre och längre bak i klungan på den tunga banan. Men när vi gick i mål var jag ändå så galet nöjd över att jag faktiskt uppnått ett sånt stort mål och verkligen lyckats med något jag längtat och kämpat för så länge. Att jag var först med något var inget jag tänkte på då, utan det var något jag tog in mer sen. Likaväl som besvikelsen över styrningen kom som en käftsmäll efteråt, haha. 
 
Men sedan dess har det tyvärr inte blivit så många starter för min del. Faktiskt bara 14 st lopp totalt under dessa tre år. Jag körde några fler lopp med Adventure men då hon blev lite lätt i baken ibland valde jag att sätta upp lite mer rutinerade kuskar i de flesta loppen hon startade i, också hann jag med några lopp med Greve innan han blev skadad. Endaste starten jag gjort med någon annans häst var på Elitloppshelgen med Källe Truck. Som bäst har det blivit två andraplatser varav ena gången endast var en längd ifrån seger! 
 
Nu har jag, tyvärr, ingen egen häst att köra lopp med. Och ragga styrningar är ju svårt även om man har två ben så jag har väl ingen direkt förtur där heller. 😛 Men mer lopp ska det absolut bli! Någon gång i varje fall.. Min tävlingsvagn flyttar i alla fall ner hit till Kalmar snart, så vi får väl se om den kommer till användning någon gång framöver. 😇
 
Dagen efter hamnade jag på aftonblandets framsida och några snälla klasskompisar såg till att det hela blev inramat. Kul minne! 
 
Fullt med journaliser i stallet efter loppet 
 
Adventure, en riktigt äventyr till häst - världens bästa och tuffaste läromästare som jag körde alla licenslopp och sedan de första loppen med. Och nu står hon och bakar en Tobin Kronos bebis till oss! ❤