Uppdatering om hästarna hemma

Frågan jag fått absolut mest (flera gånger i veckan, eller flera om dagen ibland 😅) sedan jag flyttade ner hit är vad hästarna gör medan jag är här nere och om jag har tänkt att flyttat ner de. 
Jag vet inte hur många gånger jag rent av struntat i att svara på den frågan när någon ställt den till mig över sociala medier och jag vet inte hur många otaliga timmar jag själv funderat över de där frågorna själv. Men såhär är det! 

När jag från början åkte ner så var det bara för en provvecka. Jag hade fått jobberbjudandet bara en vecka innan så allt gick väldigt, väldigt fort. Men jag diskuterade allt med familjen och tänkte helt enkelt att erbjudandet var för roligt för att tacka nej till "bara för" avståndet och ville helt enkelt testa och se hur det kändes såväl på jobbet som allt runt om. Men som ni vet så fungerade ju jobbet bra, och jag blev kvar. Vilket är superkul! 

Men, nu snackar vi också om tjejen som skaffade sin första häst 2005 och sedan dess faktiskt aldrig heller har sålt en häst. De har helt enkelt fått stannat tills den dagen de blivit gamla eller sjuka. Så, nu sålde jag ju ingen häst heller. Men jag själv flyttade däremot ifrån dem alla (vilket är minst lika svårt, tro mig😂). 

Anledningen till att jag inte behövde sälja, eller hitta boende åt alla här nere på en gång, var för att jag nu, precis som i fjol när jag var inlagd på sjukhuset halva vintern, har en helt fantastisk familj som backar mig i allt och också delar mitt intresse. Hemma har vi, som de flesta av er har koll på, 6 hästar. Och det är kallblodet Linna och gotlandsrussen Linnson och Bella som är mina. Greve och Adventure äger jag tillsammans med brorsan och pappa och Daffy äger brorsan själv. 

 Adventure är dräktig och inte helt min egen, så att ta ner henne nu är något jag absolut kan göra (och skulle vilja göra😆) men inget jag bestämmer över själv. Vi tycker helt enkelt att det blir bäst för LH och fölungen att den föds på gården. 

Greve är "sjukpensionär" och går just nu bara som sällskap åt Adventure. Att flytta på honom för min egen skull känns inte bra det heller. 
 
Bella är min första ponny, hon blir 25 år i år och är pensionär sedan länge. Hon är varken en häst man flyttar på eller säljer. I vintras lånade jag ut henne medan jag var på sjukhuset men lagomt till att jag kommit hem igen stod Bella helt plötsligt en dag på gården igen. Hon hade då rymt från sin fodervärd och gått (!) hela vägen hem till oss igen. Galet roligt, vi alla skrattade bra mycket åt henne och hon fick också som hon ville och stanna hos oss igen sen. 
 
Linna är den enda utav mina som är igång nu och såväl därför en av de som av den anledningen skulle passa bäst att flytta ner. Men de punkterna som talar emot det är att 1. Det finns inga kallblodslopp såhär långt söder över 2. Hon är en häst med mycket nerver och den enda av mina hästar som jag faktiskt kan behöva hjälp med ibland (typ att någon håller henne still när jag sätter mig i vagnen, leder henne när hon blir för nervig eller med som hjälp/säkerhet vid lastning) 3. Hon ska betäckas med en hingst i Hälsingland till våren och 4. Hon blir rätt stressad  och vimsig vid flytt och nya rutiner. 
Så istället för att ta ner henne för min egen skulle, när jag vet att hon har det toppen där uppe, så tränar brorsan med hjälp av sin flickvän (ridträning) och lite pappa henne åt mig istället. Alltså precis som ifjol. Johan tycker det bara är kul och skulle han inte tycka det så skulle jag lånat ut, sälja eller lämna iväg henne till en proffstränare istället.
 


Också slutligen Linnson! Jag har i typ tre säsonger nu sagt att jag ska sluta med ponnytrav och tänke att i och med den här flytten så får det också bli så. Men, jag tycker redan nu livet är rätt tråkigt utan egen häst och hade gärna haft (minst 😂) en av de här. Och ska man se det till fakta så är det väl ändå Linnson som passar bäst till det, men inte just nu. Det kanske skulle vara mer aktuellt till våren när jag gjort mig mer hemmastadd och vet vad jag klarar och inte, men inte nu. Tråkigt nog.. Linnson vilar bara där hemma och det är inte något som är hållbart i längden, han är ju liksom en aktiv ponny och måste aktiveras. Sälja kan jag inte, så är det bara, hur tokigt det än låter. Jag har fått erbjudandet från flera håll både nu och tidigare men jag kan inte sälja en sån som han till någon jag inte känner. Men flyttar han inte ner till mig så lånas han absolut ut - till någon jag har koll på. 
 
Såå ja, så är väl helt enkelt läget! De har det toppen där uppe utan mig och mamma, pappa, Johan och Sandra tar hand om de på absolut bästa vis. Så den enda som lider utav detta är nog jag. 🙈 Tur nog har jag 6 st sköthästar på jobbet som jag får skämma bort istället. Och jag har både en Greve, en LH och en Linnson i personlighetstyper utav sköthästarna så jag har ju fått några som jag känner igen mig i också. 😉 
#1 - - Erika Pettersson:

Underbart med en sån familj som stöttar dig så som dom gör!!

Svar: Jaa fantastiskt!
Matilda Persson, 21 år