Det kan aldrig bli för mycket häst...

Jag trivs bra på jobbet men måste säga att det kan bli rätt så långtråktigt ibland under den övriga tiden här nere, i alla fall nu när det varit så mörkt ute under vinterhalvåret. Sen är jag ju oftast så trött efter jobbet så jag kan ju inte påstå att jag är såå himla kreativ till att hitta på saker efter jobbet heller, haha. Men något jag saknar enormt mycket är det här att kunna pyssla med sina egna hästar på fritiden. Jag har i stort sett hela mitt liv haft mina egna hästar utanför fönstret hemma och eftermiddagarna har allt som oftast spenderats i just stallet. Efter skola, efter jobb - alltid stallet. Sedan jag flyttade ner hit i november har det däremot blivit så att stallet är mitt jobb och på fritiden saknar jag den där hobbyn. 
 
Såå om man inte tycker det räcker med att jobba minst 45 timmar/vecka i ett travstall så kan man ju alltid skaffa sig en hobby också och börja ta ridlektioner på helgerna! 😝 Jag velade lite mellan att börja gymma på ett gym ca 35 min här ifrån (i Kalmar) eller återuppta ridningen på en ridskola ca 10 min från där jag bor. Gymmet kanske hade varit det bästa för mig egentligen men ridlektionerna kändes mer lockande för tillfället! 😜
Hittade denna ridskola i Torsås som ligger bara tio minuters bilväg från där jag bor så jag kontaktade dem för att se vad de hade att erbjuda. Några lektioner för funktionsnedsatta fanns inte just nu, men jag fick istället tid för en privatlektion på den söta D-ponnyn Lady som var perfekt för en som mig. Hon tyckte jag var en lite smått konstig ryttare från början i och med att jag saknar högerbenet och därmed också sitter lite snett i sadeln. Men hon förstod ändå vad det gick ut på och visade mig runt i ridhuset i både skritt och trav! Superroligt. Idag övade vi endast på grunderna i ridningen. Olika tempon, volter och sånt där så både jag och Lady fick prova på vad vi klarade av tillsammans. Allt gick riktigt bra och smärtan höll sig på lagom nivå.
 
Tyvärr är min mobil på lagning så jag har inte en endaste bild att bjuda på från idag. Så ni får nöja er med en från januari ifjol! Här sitter jag på en av ridskolehästarna på Högbo ridklubb som jag var och red på under tiden jag låg inlagd på rehabet. Ryan's Topper heter denna. 
 
#1 - - Erika Pettersson:

Gud va roligt med ridlektioner 😀
Du är så häftig o så stark person man blir imponerad av dig.

Svar: Tack så mycket!
Matilda Persson, 21 år

#2 - - Carro:

Du är så cool Matilda!
Haha, minns känslan när jag själv flyttade till ny ort för att jobba heltid i stall, det var rätt långtråkigt att vara ledig emellanåt. 😂
Skäcken du red förra året ser ju förresten helt underbar ut!