En kväll på Kalmartravet

Igår startade elva hästar från jobbet på Kalmartravet och tre av dessa var mina passhästar, Gigant Coger, Xlnt Chili Tripel och Benjamin S.H - och alla tre gjorde det så himla bra! 
 
Giganten var ut i ett fyraåringslopp och gjorde åter igen ett bra lopp. Kom i mål som tvåa på tiden 1.15,8/2140m. Läcker häst! 
Chili mötte riktigt tufft motstånd men gjorde som vanligt sitt bästa vilket räckte till en finfin fjärdeplats på 1.12,3/1640m. Fredrik säger att hästen har fyrhjulsdrift och jag kan bara hålla med. Riktig läcker häst att köra, startsnabb och tar alltid i med all kraft han har. 
Treåriga Benjamin gjorde sin andra start i livet. Sist var han femma och denna gång blev han tvåa! Såg ut som att han förstod lite mer vad det gick ut på denna gång och gör allt så jäkla bra. Trots att han både är ung och orutinerad (och hingst) så sköter han sig verkligen som ett proffs i allt. Står snällt och lugnt i stallet trots att det var rätt så stressigt och rörigt runt om honom under kvällen och springer runt på banan som om han aldrig gjort annat. Häftig häst, helt klart! Och jag är en såå stolt skötare till alla tre killarna som alltid gör sitt bästa. ❤
 
Nu laddar vi om inför nya, spännande uppgifter! 
Gårkvällen var i övrigt nog den hittills stressigaste kvällen för mig som hästskötare. Elva hästar som ska värmas, startas, selas, duschas, av med skor osv. Mycket att hålla koll på och mycket som måste fungera, men allt flöt på fint. Lyckligt lottad över att ha himla bra arbetskamrater som samarbetar så bra!